Преди да отпътува за САЩ, германският канцлер Олаф Шолц предупреди,

...
Преди да отпътува за САЩ, германският канцлер Олаф Шолц предупреди,
Коментари Харесай

Шолц преди визитата в Белия дом: Победа на Русия в Украйна би имала тежки последици

Преди да отпътува за Съединени американски щати, немският канцлер Олаф Шолц предизвести, че успеха на Русия в Украйна би имала тежки последствия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Той излага причините си в днешния брой на американския в. " Уолстрийт джърнъл ". Шолц приканва съдружниците на Киев да не понижават военната си поддръжка за нападната страна, която от близо две години насам се бори против пълномащабната съветска инвазия.

" Посланието ни е ясно: би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим успеха на Русия. Ако не го сторим, скоро може да се събудим в един свят, който е станал по-нестабилен, заплашителен и непредсказуем даже в сравнение с по време на Студената война ", написа немският канцлер.

" Въпреки поддръжката ни скоро Украйна може да се изправи пред сериозен дефицит на оръжия и снаряди. Някои финансови задължения към този момент са изчерпани, а срокът на други би трябвало да бъде продължен. Дългосрочните последствия и цената, която ще би трябвало да се заплати при положение на крах да се спре експанзията на (руския президент Владимир) Путин, ще надвиши всички вложения, които вършим в този момент ", акцентира немският канцлер.

Шолц отпътува за Вашингтон в миг, в който законодателите републиканци в Конгреса на Съединени американски щати блокират отпущането на спомагателна американска помощ за Украйна. Германският водач евентуално ще се опита да убеди някои от сътрудниците си в Европейски Съюз да усилят помощта си за Киев, предвижда ДПА.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР