Преди да обяви нов кандидат за премиер и нов проектокабинет,

...
Преди да обяви нов кандидат за премиер и нов проектокабинет,
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: ИТН ще говори с другите парламентарни групи преди да обяви нов проектокабинет

Преди да разгласи нов претендент за министър председател и нов проектокабинет, " ИТН " ще приказва с другите парламентарни групи. Това стана ясно от думите на Ивайло Вълчев от партията след среща на определените за депутати от Има Такъв Народ през днешния ден следобяд.

" Нещата, които би трябвало да бъдат обявявани в Народното събрание, ще бъдат обявявани в Народното събрание. Нещата, които би трябвало да бъдат оповестени в диалог с другите парламентарни групи, ще го научат първо те. Първо ще имаме естествените диалози с останалите парламентарни групи ", акцентира Вълчев.

Според него диалозите с другите обединения в Народното събрание надали ще се случат на следващия ден, когато е по-скоро " параден " ден, само че ще се схванат по кое време ще се случат.

И през днешния ден от партията на Слави Трифонов избраха да не кажат дали номинацията им за ръководител на Народното събрание ще е Ива Митева. Със сигурност обаче първото съвещание на 46-ото Народно заседание ще води 79-годишната Мика Зайкова от Има Такъв Народ като най-възрастния народен представител.

" Още не съм си подготвила речта. Мисля, че с избора, който направи българският народ, ни сподели доста тъкмо какво желае ", разгласи Зайкова. По думите ѝ не би трябвало да се прекалява с провеждането на избори.

" Разбирам, че е демократична процедура, само че хайде да не прекаляваме с потреблението на тази процедура. Да седнем и да си свършим работата, да си структурираме Народното събрание, да си изберем държавно управление и да заработим за хората, тъй като хората това чакат ", прикани Зайкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР