Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия

...
Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия
Коментари Харесай

Крум Зарков: Парламентът сам се направи за посмешище в правна комисия

Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия и в зала се опитвахме се вършим две неща: първо - да защитим своите оферти и второ - да предпазим преференцията като метод на гласоподаване, разяснява заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Крум Зарков пред Българска национална телевизия.
Той показа, че когато не вървят на работа, депутатите не получават заплати и даже ще подлежат на глоба по устав.
" Българското общество е изправено пред проблеми в опазването на здравето, дребния и междинния бизнес, потискан от ежедневно изменящи се правила, а Народното събрание самичък се направи за посмешище в правна комисия, за нас дневния ред е напълно друг ", сподели Зарков.
Според него казусът с изборните описи е комплициран освен поради тъй наречените мъртви души, а тъй като системата на " ГРАО " не може да засича тези български жители, близо 2 млн. души, които не живеят в България.
Той добави, че сред данните на " ГРАО " и Национален статистически институт има разлика от 1 млн. и половина души, основава запас от празни имена в тези описи и надлежно може да бъде употребен.
" Затова Българска социалистическа партия предложи основаване на обществен указател на гласоподавателите, който с времето може да стане база на гласоподавателите, както и следваща инспекция за българите в чужбина дали някой не е дал своя вот от тяхно име ", съобщи Зарков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР