Преди да купите стока е добре предварително да се информирате

...
Преди да купите стока е добре предварително да се информирате
Коментари Харесай

Как да се предпазваме от опасни стоки?

Преди да купите стока е добре авансово да се информирате в детайли за произхода й, характерностите й и в ъзможните опасности при използването й. Целта е по този метод да минимизирате шанса да попаднете на рисков артикул. Важно е и да работят механизмите за отбрана на потребителите от нездравословни за здравето и живота произведения, разяснява за „ Euronews “ Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “ по отношение на неприятния случай, при който момиче получи изгаряния от изтекла течност от калъф за мобилен телефон.

„ Трябва да проверим дали съответният артикул попада в поддържания от Европейската комисия указател, който е част от системата за бързо уведомяване за потвърдено рискови артикули в Европейския съюз „ Safty Gate “ . В регистъра можем да вършим информации по категории артикули. Първо, с цел да забележим дали съответна стока е там, тъй като е неразрешена, откакто са направени нужните изпитвания и се е оказало, че не дава отговор на условията за сигурност. На последващо място, можем да разгледаме неразрешени артикули от същия тип какви опасности крият. Така ще се ориентираме по-добре дали това, което се каним да си купим, може да крие риск за нас и при нормалната му приложимост, само че и във взаимоотношението му с други артикули “ , изясни тя.

Един артикул самичък по себе си може да не е рисков, само че да стане подобен при избрани условия , означи още тя, уточнявайки:

„ Когато приказваме за калъфите за телефони, би трябвало да бъдем деликатни и да следим дали самите устройства работят изправно. И още един акцент – предстоят топлите месеци, доста пъти повърхностно оставяме телефона си на слънцето, той се нагрява, взимаме го в ръцете си, слагаме го върху тялото си и това също е обвързвано с опасности към него и аксесоарите. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР