Преди да кандидатствате за , трябва да имате доказан надежден

...
Преди да кандидатствате за , трябва да имате доказан надежден
Коментари Харесай

Кога е подходящият момент за вземане на ипотека?

Преди да кандидатствате за, би трябвало да имате потвърден благонадежден източник на приходи и задоволително спестени средства за покриване на първичната вноска и разноските за кандидатстване.

Ако можете да спестите най-малко 20% от заема за самоучастие, можете да се класирате за по-добри лихвени проценти. Това е първият отзив за високата ви отговорност и добра финансова самодисциплина, която е извънредно значима, както за кредитора, по този начин и за вас самите, тъй като ви подсигурява сигурност.

Най-доброто време за кандидатстване е когато сте подготвени. Но има и други детайлности, които би трябвало да имате поради, когато определяте времето за покупка на жилище. Тъй като продажбите на жилища се забавят през зимата, може да съумеете да получите по-добра цена напролет. Въпреки това, общите трендове в цялата страна не постоянно се отнасят за всеки пазар на недвижими парцели. Говорете с локални специалисти във вашия регион за извършване на покупки, с цел да получите по-добра визия за пазара.

Доброто и обширно изследване на имотния пазар, както и на опциите за финансиране ви подсигуряват, че ще съумеете да получите най-хубавите благоприятни условия и при заема, и при избора на жилище, което единствено по себе си е едно от най-важните решения, които взима един човек.

Най-добрата ипотека е тази, която ви оказва помощ да задоволите жилищните си потребности за допустимо минимум разноски за финансиране. Има няколко фактора, които би трябвало да имате поради, когато става въпрос за приемане на вярната ипотека.

Някои специалисти предлагат да вземете 15-годишна ипотека, тъй като ще плащате доста по-малко рента и ще бъдете без дълг за половината от времето спрямо 30-годишен заем. При 30-годишен заем вашите месечни заплащания могат да бъдат доста по-ниски, само че ще плащате доста повече лихви през целия период на заема. Така че това е компромис.

Вие сами ще прецените, кое е най-правилно във вашият съответен случай, а с цел да го извършите би трябвало да бъдете деликатни, осведомени и несъмнено да имате добра финансова просвета, с цел да избегнете всички “подводни камъни” и евентуални неточности.

Източник:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР