Преди да говорим защо въобще прокуратурата предприе този ход, трябва

...
Преди да говорим защо въобще прокуратурата предприе този ход, трябва
Коментари Харесай

Млад юрист обори критиките на адв. Марковски към огласените доказателства за ТАД Груп

Преди да приказваме за какво изобщо прокуратурата предприе този ход, би трябвало да отбележим нещо друго. Изправени сме пред един огромен проблем, а точно, че ниското доверие към институциите се трансферира върху достоверността на информацията от тях. От седмици се пробват да ни убедят, че прокуратурата работи без доказателства и упреква някаква компания.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия юристът Марин Киров.

"Формира се неправителствен бранш и цивилен напън, които обвързва този случай с по-мащабен сюжети . Тази преживелица излиза от рамките на процеса. Има политически подтекст във всичко това, на който прокуратурата беше редно да отговори. Доказа се, че прокуратурата работи на база на доказателства ", сподели Киров.

"Дали разкриването на доказателства беше верен или неверен ход, времето ще покаже ", добави той.

В студиото с него бе и юрист Марин Марковски. Той обаче смята за непозволени дейностите на институцията:


"Прокуратурата има право на политическа самоотбрана, тъй като има отправени упреци. Аз тъй като безпределно обичам специалността и почитам закона, защото без него няма да им цивилизация, е редно обаче да кажа, че всеки един политически акт на прокуратурата е непозволен и безусловно неправилен, дори в някаква степен рисков ", поде Марковски.

"Аргументацията ми е разсъдъкът в обществото - това значи правда. Има два аспекта - честен и юридически. Когато приказваме за работа на прокуратурата обаче единствената оценка дали нещо е вярно или не е прочитът на закона. Той е това предписание, без което обществото не може ", добави той.

"Това прокуратурата да убеждава обществото, изкарвайки доказателства, не се е случвало до момента. Това, което е направено по това дело е неправилно. Да се убедя т хората, че даден човек е отговорен не е мъчно.

Тези доказателства обаче не са задоволителни
, също така имаме записано в конституцията, че всеки е почтен до доказване на противното ", съобщи Марковски.

Киров обаче изясни, че този удар против прокуратурата е бил с политически акцент и е целял да компрометира избора на основен прокурор и по-точно кандидатурата на Иван Гешев.

"Привърженик съм на това, че магистратите би трябвало да приказват единствено със правосъдните си актове. Извънредна обстановка бе това през вчерашния ден в действителност.

В предходни каузи и медийни случаи е имало теч на данни, даже и на СРС-та, само че те не са били огласявани публично. Трябва да се внимава да не бъде нарушена презумцията за невиновност ", сподели той.

" Този случай просто се използваше за ескалиране на напрежението . Да, прокуратурата отговори внезапно, само че всичко към този момент има връзката с кандидатурата на нов основен прокурор. Случаят беше политизиран и институцията се отбрани ", счита Киров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР