Преди да бъде убит Куциак разследваше калабрийската мафия Ндрангета в

...
Преди да бъде убит Куциак разследваше калабрийската мафия Ндрангета в
Коментари Харесай

Това Обяснява Всичко! Ето Защо Разстреляха Словашкия Разследващ Журналист И Приятелката Му! Забъркал Се Е Със Страховитите

Преди да бъде погубен Куциак разследваше калабрийската мафия Ндрангета в Словакия за уеб страницата Aktuality.sk.

От организацията за проверяваща публицистика обявиха, че са взели решение да разгласяват незавършената работа на журналиста, с цел да почетат паметта му, непосредствено да покажат разкритията и да понижат риска за сътрудниците му.

Историята е към Мария Трошкова, някогашен играч на състезанието " Мис Вселена ", която е наета за консултант на премиера на Словакия Роберт Фицо. Преди това Трошкова е съосновател на компания с италианец, живеещ в Словакия, който е обвинен за връзки с калабрийската мафия - една от най-влиятелните незаконни организации в света.

Проектът за следствие на проведената престъпност и корупцията също по този начин ще разгласява второ следствие на Куциак за връзкимежду притежатели на обработваема земя и италианската мафия, които са употребявали земята, с цел да печелят средства от Европейски Съюз.

Работата на убития публицист е подкрепяна от Проекта за следствие на проведената престъпност и корупцията, Чешкия център за проверяваща публицистика и Проекта за проверяваща публицистика в Италия.

Публикуваната тази нощ незавършена публикация е озаглавена: " Италианската мафия в Словакия. Пипалата й доближават до политиката ", оповестяват БиБиСи и словашки медии.

Тя е оповестена освен от уеб страницата actuality.sk, само че и от други медии.

От нея излиза наяве, че Ндрангетата се е открила в Източна Словакия и години наред е злоупотребявала с еврофондове в този релативно безпаричен район на границата с Украйна.

Тези мафиоти са култивирали бизнес връзки с висши политици, в това число и с доближени до премиера. Бившият началник на Трошкова Вилиам Ясан е секретарят на Държавния съвет за сигурност на страната.

Ясан отхвърля да поддържа връзки с мафията, с " италианци или други ". Трошкова не е коментирала информацията, само че полицията разгласи, че възнамерява да я разпита.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР