Преди да бъде избран на поста председател на съвета на

...
Преди да бъде избран на поста председател на съвета на
Коментари Харесай

Уволниха председателят на ВВС заради потенциален конфликт на интереси

Преди да бъде определен на поста ръководител на съвета на шефовете, Ричард Шарп е бил поръчител на Борис Джонсън при взимане на заем в размер на 800 000 лири. И това е трябвало да бъде заявено пред управляващите. Но Шарп е икономисал тази информация. А това се възприема като вероятен спор на ползи.

Финансираната с държавни средства телевизия бе подложена на политически напън, откакто стана ясно, че Шарп е спомогнал за утвърждението за заем, седмици преди да бъде назначен на поста в Би Би Си по рекомендация на държавното управление. Заемът, на стойност 800 000 лири, е възложен от богатия канадски предприемач Сам Блит, отдалечен братовчед на Джонсън.
Реших, че би трябвало да слага интереса на Би Би Си преди всичко. Смятам, че в случай че остана на поста до края на мандата си, този въпрос може да отвлече вниманието от положителната работа на медията. Затова тази заран подадох оставка си като ръководител на Би Би Си пред държавния секретар и пред управителния съвет.
Ричард Шарп, ръководител на BBC в оставка

Шарп съобщи, че ще остане на поста си в BBC до края на юни, до момента в който не се откри негов правоприемник. Той е още един от поредицата политици и обществени лица, понесли вреди поради връзката си с някогашния министър председател на Англия Борис Джонсън. Джонсън бе отпред на страната от юли 2019 година, до подаването му на оставка през септември 2022 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР