Преди да бъдат поставени в ракетата, камерите изминават 9100 километра,

...
Преди да бъдат поставени в ракетата, камерите изминават 9100 километра,
Коментари Харесай

Защо мегаракетата на НАСА не излетя до Луната? Проговори бъл...

Преди да бъдат сложени в ракетата, камерите изминават 9100 километра, или дистанцията от Пловдив до Флорида, съобщи Петко Динев

 

Ден след отсрочения старт на излитането на мегаракетата на НАСА до Луната, пред bTV проговори българинът, който взе участие в програмата " Артемис ".

Инженер Петко Динев е отпред на българския екип, създал 14 камери за следене на полета.

Преди да бъдат сложени в ракетата, камерите изминават 9100 километра, или дистанцията от Пловдив до Флорида.

Всички те са създадени в България - от идея, през код до платки и корпус.  

 
Първата среща на инженер Динев и екипът му с НАСА е през 2015 година. След половин година проби на камерите, организацията ги утвърждава. И по този начин стартира превръщането им от индустриални в галактически.

" Нашите камери са обезпечени да устоят от - 40 до + 85 градуса. Трябва да устоят на доста трептения - доста ускорения и трептения. Също и потрес. И всичко това би трябвало да се случва във вакуум и сериозна радиация ", споделя инж. Динев.

 
След следващите проби камерите са сложени и по тялото на ракетата и вътре в нея. 

По време на вчерашния опит ракетата да излети, инженер Динев е на 4 километра от нея. Казва, че проблемите може да се дължат на клапан или мотор.

 
Според него е прекомерно допустимо да има пукнатини заради обстоятелството, че моторите са подложени на извънреден стрес по време на политане и кацане. 

 

 Камери на инженер Петко Динев са употребявани и в огромни холивудски продукции като „ Игра на тронове “ и „ Живите мъртви “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР