Преди четири години започнахме една кампания Искаме 100 лв. над

...
Преди четири години започнахме една кампания Искаме 100 лв. над
Коментари Харесай

КНСБ: Не се разграничаваме от протеста на сестрите, но вече им вдигнахме заплатите

" Преди четири години започнахме една акция " Искаме 100 лева над заплатата ". Тогава хората бяха скептични и се смееха. Много от тях обаче излязоха и стачкуваха през последните години. Успяхме да извоюваме сред 50-100 лева върху доста заплати ", сподели пред Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той разяснява това във връзка днешните митинги на медицинските сестри против ниските заплати и появилите се информации, че синдикатът се е разграничил от протестиращите.

Днес медицински сестри от цялата страна, които желаят почтено възнаграждение, се събират на народен митинг в 12 часа пред Министерство на здравеопазването. Недоволството потегли от проведени в обществените мрежи медицински служащи.

Протестът е с искане за стартова заплата от две минимални заплати, съблюдаване на Колективния трудов контракт - възнаграждение на изключителния труд, с цел да не работят на по две места, възстановяване на изискванията на труд. Заплатите в някои общински лечебни заведения са близки до минималните, а нарастването от тази година до 900 лв. не се случва, тъй като няма задоволително средства по Здравна каса.

 Медицински сестри се стягат за народен митинг Виж още Медицински сестри се стягат за народен митинг
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР