Преди четири години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава

...
Преди четири години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще разградим защитната стена на властта тухла по тухла

Преди четири години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава дадох обещание да не заставам надалеч от хората, да посрещам проблемите им на място. Това сподели на конференция Мая Манолова, която беше номинирана от Инициативен цивилен комитет за кмет на София, съобщи кореспондент на Novini.bg

Обещах, че ще печеля борбата на жителите против бездушността. Давах си сметка, че омбудсманът е последният кей и последната вяра на жителите. Обещах си, че няма да предам този кей и тази вяра, тъй като за мен това е идея. С екипа ми работихме дружно и не отстъпвахме. Колкото повече работихме, толкоз повече се повишаваше доверието и толкоз повече хора идваха при нас. Преборихме се с модерното иго – с помощта на това над 6000 души съумяха да получат заработените си заплати, успяхме да върнем вярата на децата сираци, след седем месеца митинги успяхме да одобрявам Закона за персоналната помощ, съобщи Манолова.

Примерите са доста, само че изводът е един – властта услужливо обслужваше всеки различен интерес, само че не и този на жителите, и всичко се случпшваше със мощен напън. Но повече от година и това не оказва помощ, идеите ни буксуват, жителите са осъдени поради високото доверие в институцията омбудсман. И законопроектите, които могат да донесат правдивост, отлежават в Народното събрание. Парите на столичани потъват без следва в общинските сдружения. Властта издигна висока стена на равнодушеие, с която пази бизнес ползи. Като омбудсман не можех да трансформира това. Затова подадох оставка като омбудсман, тъй като моите благоприятни условия да оказвам помощ на хората бяха изчерпани и блокирани. Извървях дълъг път и няма по какъв начин да се откажа от борбата против проведената лакомия, от борбата за правата на българските жители. Смятам да разградим тази защитна стена на властта тухла по тухла и да стартираме от там, откъдето всичко стартира – от София, уточни Мая Манолова.

В София единствено акулите се усещат в свои води, по тази причина виждаме перките в центъра на града. За това виновност имат всички политически празненство, само че главната виновност е на Политическа партия ГЕРБ, която в мрежи ръководи града към този момент 14 години. В момента София няма кмет. От години София има изпълнителен шеф, чиято работа е да извършва решенията на един стабилен другарски кръг. Кандидатирам се, тъй като имам сили да се преборя това, не ме е боязън. Властта отвори фабриката за операции и отттам изпълзяха карикатури, които ме преследват от заран до вечер. Нека – това демонстрира боязън. До през днешния ден работих като бранител на хората, от през днешния ден преедлагам да защитя хората от мръсния въздух, от презастрояването. После София може да отбрани цяла България, акцентира претендентът за кмет на столицата.

Представям си София светла, честна, безусловно транспарантна, в която жителите ще имат цялата информация, общината ще бъде напълно електронна, ще се ръководи от едно гише и жителите ще го носят в джоба си. Столичани ще вземат участие в ръководството с разисквания. Ще осветлим публичните поръчки с електронни търгове. Представям си София зелена – само че не просто в пиар акции, а град градина, такава каквато е мослена преди един век. Представям си Витоша налична до всеки столичанин през цялата година, въобразявам си междублокови пространства, които не са застроени, а са облагородени със зелени терени, детски площадки и стадиони. Представям си София на хората, на общностите, София без външна страна. Днес имаме прекрасен исторически център, само че по какъв начин наподобяват "Младост ", "Люлин ", "Обеля "? Огромна част от вложенията дълги години отиваха за центъра на София. Проблемите са безпределно доста, само че те имат решение – с цел да разплетем възела, би трябвало да го разсечем, съобщи Манолова.

София не е нито лява, нито дясна – София през днешния ден в обгърната в корупция. Смятам да сложа завършек на това. Вотът е това, което паникьосва ръководещите. Нека използваме тази опция, с цел да променим обстановката, сподели още Мая Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР