Преди четири години, когато се заехма с програмата ''Образование 2030'',

...
Преди четири години, когато се заехма с програмата ''Образование 2030'',
Коментари Харесай

Ева Майдел: В България трябва да има повече щастливо реализирали се млади хора

Преди четири години, когато се заехма с програмата ''Образование 2030'', изглеждаше нещо доста далечно, само че през днешния ден считам, че е доста по-близко. Извървяхме доста път и Министерството на образованието направи тъй че да имаме по-подготвени фрагменти за стопанската система и обществото да може да усети, че в тази посока се работи интензивно. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП по време на Кръгла маса, отдадена на развиването на българското обучение и вероятностите пред него до 2030 година

На събитието участваха още просветителният министър Красимир Вълчев и зам.-председателят на Европейска комисия Юрки Катайнен, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Причината да се роди днешната среща е тъй като господин Катайнен има вяра, че това е най-важната база за нашето общество, а точно качественото обучение. Ето за какво е доста значимо обществото ни да прегърне концепцията за образованието като общ народен приоритет, в противоположен случай нещата няма да се получат. На процедура всяка една поддръжка е значима, с цел да можем дружно да продължим да надграждаме'', разяснява още Майдел.

Тя уточни, че главните цели, сложени пред българското обучение до 2030 година, са всяко българско дете да може да чете и да схваща това, което чете, както и да е приключило приблизително обучение.

,,Втората цел е в България да има повече щастливо осъществили се младежи на пазара'', добави в умозаключение Ева Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР