Преди броени минути тази вечер министър-председателят на ВеликобританияБорис Джонсън успя

...
Преди броени минути тази вечер министър-председателят на ВеликобританияБорис Джонсън успя
Коментари Харесай

Извънредно: Стана ясно дали Борис Джонсън издържа вота на недоверие

Преди броени минути довечера министър-председателят на ВеликобританияБорис Джонсън съумя да остане на поста си като завоюва избор на съмнение, гласуван от депутатите от Консервативната партия в английския парламент.

При гласуването, провеждано към два часа, 211 от тях го поддържаха, а 148 показаха своя вотпротив от общо 359 дали своят вот. Резултатът бе обявен от Греъм Брейди, началник на комитета на ръководещата партия, написа БЛИЦ.

Припомняме, че с цел да резервира поста си, Джонсън трябваше да получи най-малко половината дружно с ощеедин глас от ръководещата партия в своя поддръжка, т.е. най-малко 180 гласа.

Медиите във Англия оповестяват, че в случай че остане на поста си, той ще получи отбрана от сходна процедураза една година.

Борис Джонсън усря да издържи вота на недовериес поддръжката на 59 % от членовете на ръководещата партия. За съпоставяне, неговата предшественичка Тереза Мей получи малко по-голяма поддръжка - 63 % при избор на доверие през 2018 година, макар че тя подаде оставка седем месеца по-късно.

Вотът на съмнение бепредизвиканзаради абсурда "Партигейт " и купоните на "Даунинг стрийт " 10 в нарушаване на карантината по време на пандемията от ковид.

Разследване разкри, че самият министър-председателе взел участие в тези празненства, въпреки той да го отричашепреди това. Рейтингът му се срина, а по време на честваниятаза платинения празник на кралица ЕлизабетБорис Джонсънбеше освиркан два пъти

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР