Преди броени минути на Летище София кацна и първия самолет

...
Преди броени минути на Летище София кацна и първия самолет
Коментари Харесай

56 българи нощуваха на летището в Тел Авив в очакване на правителствения ни самолет

Преди броени минути на Летище София кацна и първия аероплан от Тел Авив след началото на ескалацията на напрежението сред Израел и Палестина, предава Българска национална телевизия.

Други 56 българи останаха блокирани на летището в Тел Авив. Те ще бъдат евакуирани с държавния " Еърбъс ", който е изхвърчал за Израел тази заран.

Полетът до София от тази заран е постоянен на България Ер. Българката Калина описа, че през вчерашния ден е кацнала със сестра си на летището в Тел Авив с полет на Wizz Air, а сирените за офанзива са се присъединили съвсем незабавно. Чули са ракетните обстрели, изплашили са се за живота си. Благодарни са на България Ер, че не е отменила полета през днешния ден и са съумели да се приберат назад.

Въпреки офанзивите, обстановката на летището в Тел Авив тази заран е спокойна, твърди Калина.

Консулът ни в Тел Авив е направил онлайн чат група за всички, които имат потребност българската страна да им окаже помощ.

Още през вчерашния ден българските управляващи започнаха подготовка за това държавният аероплан да отлети за Тел Авив, с цел да прибере останалите блокирани български жители. Самолетът е изхвърчал в 6 часа тази заран, незабавно откакто е получено позволение от израелските управляващи. На борда е министърът на превоза Георги Гвоздейков. На летище София българите и министърът ще бъдат посрещнати от вицепремиера Мария Габриел.

„ Разбрахме, че ще пристигна аероплан, който ще ни вземе. Всички се радваме и сме признателни на държавното управление. Искам да благодаря на всички църкви, тъй като ние сме тук от Евангелска черква, да благодаря на всички църкви, тъй като се молеха с нас цяла нощ. Беше извънредно, когато човек чува сирени за бомби, както и системата на Израел за отблъскване на бомби. Чуваш и е извънредно ”, съобщи Петър Лазаров, който се намира на летище „ Бен Гурион ”.

Той удостовери, че всички българи, които са на летището, са добре и чакат с неспокойствие държавния аероплан, който да ги прибере.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР