Преди броени минути Ferrari разкри един от най-бруталните си модели,

...
Преди броени минути Ferrari разкри един от най-бруталните си модели,
Коментари Харесай

Ferrari представи SF90 XX с над 1000 к.с.

Преди броени минути Ferrari разкри един от най-бруталните си модели, получаващи означението XX. За разлика от предходните коли с тези две букви, новото SF90 XX може да се кара освен на писта и е изцяло легално за публичните пътища. От модела ще бъдат направени единствено 1398 броя, 799 купета и 599 кабриота.

 Ferrari показа бруталното SF90 XX с над 1000 к.с. - 2

И в двата модела продължава да се употребява 4,0-литров V8 с две турбини, подпомаган от три електромотора - два за предния мост и един сред мотора и трансмисията. Мощността нараства до общо 1016 к.с. по отношение на 986 к.с. за общоприетото SF90 Stradale. Сам по себе си V8 моторът в SF90 XX Stradale генерира 786 конски сили) вместо 769 конски сили при общоприетата версия. Моторът разполага с нови бутала, характерна обработка на горивната камера и нови всмукателни и изпускателни тръби.

 

 Ferrari показа бруталното SF90 XX с над 1000 к.с. - 3

Електрическите мотори също са с нараснала мощ - общо 229 к.с. спрямо 217 к.с. при предходната итерация. Капацитетът на батерията остава 7.9 киловатчаса. Когато се движи единствено на електрическа сила, пробегът към момента е 25 км, а оптималната скорост в режим EV остава непроменена - 135 км/ч.

 Ferrari показа бруталното SF90 XX с над 1000 к.с. - 4

 

Налице е нова функционалност за спомагателен подтик от електромоторите, когато SF90 XX е в режим на шофиране Qualifying. Системата прибавя повече мощ при излизане от завой и Ferrari твърди, че функционалността понижава времето за обиколка на пистата Фиорано с 0,25 секунди. Батерията разполага с задоволително потенциал, с цел да обезпечи до 30 такива енергийни тласъка.

Наточеният модел е по-агресивен с помощта на спомагателни отвори за въздух в предната част, които реализират до 45 кг повече притискателна мощ при 250км/ч. Задницата също е доста по-различна от тази при общоприетия модел, с помощта на голям дифузьор и спойлер Нови са още отворите върху предните и задните калници.

 Ferrari показа бруталното SF90 XX с над 1000 к.с. - 5

Вътрешните промени са по-незначителни. SF90 XX има арматурно табло от алкантара и доста детайли от въглеродни нишки. Селекторът на скоростния лост е по-напред. Седалките наподобяват като еднокомпонентна структура, само че еластична тапицерия свързва горната и долната част, тъй че пасажерите да могат да контролират облегалката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР