Преди броени минути Апелативна прокуратура-Бургас разпореди извършването на проверка за

...
Преди броени минути Апелативна прокуратура-Бургас разпореди извършването на проверка за
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в хосписите на смъртта в Черноморец

Преди броени минути Апелативна прокуратура-Бургас разпореди осъществяването на инспекция за позволени нарушавания в работата на приюти в гр. Черноморец, Общ. Созопол, и в гр. Поморие, както и дали са налице данни за осъществени закононарушения от общ темперамент от длъжностни лица, работещи в тези здравни заведения, оповестява "Флагман ".

Проверката на държавното обвиняване е предизвикана от публикации с изнесени данни за нарушавания във действието на приюти в гр. Черноморец, Общ. Созопол, и в гр. Поморие, Апелативна прокуратура-Бургас разпореди незабавна инспекция по случая, която е предоставена по подготвеност на Окръжна прокуратура - Бургас.

Предмет на инспекцията ще бъде както законосъобразното действие на описаните здравни заведения по смисъла на Закона за лечебните заведения, по този начин

Днес доктор Димче Миладиноски в 9 часа сутринта е бил извикан да даде сведения в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Той е останал там тъкмо 15 минути, след което си е тръгнал.

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас прецизираха, че по случая има входирана тъжба и сега се работи по нея. „ Образувана е инспекция, като до приключването й не могат да бъдат давани сведения”, добави представителят на полицията Цветелина Рандева.

Преди прокуратурата и полицията в приютите на доктор Миладиноски са влезнали от РЗИ-Бургас, дружно с инспектори от Изпълнителна организация „ Медицински надзор”, под чиято шапка е извънболничната помощ.

"Проверяваме двете заведения сега, чакат се отчетите на инспекторите. Д-р Миладиноски твърди, че в Поморие държи старешки дом, само че заведението даже като такова не е записано. Лично аз съм сезирал Комисията за отбрана на потребителите”, сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров пред наш кореспондент.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР