Преди броени дни Стив Фуртадо навърши 28 години. Първите си

...
Преди броени дни Стив Фуртадо навърши 28 години. Първите си
Коментари Харесай

Стив Фуртадо: Това, което харесвам най-много в ЦСКА 1948, е професионализмът

Преди броени дни Стив Фуртадо навърши 28 години. Първите си футболни стъпки прави в една най-елитните академии в света - Клерфонтен, дала път на играчи като Тиери Анри, Никола Анелка, Блейз Матуиди, Килиан Мбапе и доста други.

Големият му любим като дребен е точно една от гореизброените звезди - Тиери Анри. Футболът постоянно е бил огромната му обич. Като възпитаник Фуртадо е чакал с неспокойствие края на часовете, с цел да може да грабне топката си и да се насочи към терена за мачове с другари до цялостен мрак.

Оценява културното многообразие, с което Франция разполага, а за България е безапелационен, че страната може да се похвали с голям брой красиви места за посещаване. Фен на пастата с трюфели, само че и на шопската салата.

Ето какво сподели той в епизод 4 от поредицата на ЦСКА 1948 ЧУЖ9ЕНЦИТЕ:

„ Здравейте на всички! Казвам се Стив Фуртадо, 27-годишен ляв бек. Израснах в един град, който се споделя Бонди, 93-и департамент в Ил дьо Франс, който се намира в района на Париж. Първите ми мемоари са, когато бях по-млад, всеки ден след часовете в учебно заведение, свършвахме тъкмо в 18:30 часа, оставахме с моите другари с моята топка на кварталното игрище за футбол. И по този начин, до момента в който не падне мрак. Това продължи досега, в който не влязох във футбола малко по-сериозно, по този начин да се каже, първо в академията Клерфонтен, а след това в школата на Рен “, стартира той.

„ Честно казано нямам кумир, само че когато бях по-млад, харесвах значително играчи измежду французите – по-специално Тиери Анри. Тогава открих британския шампионат – Висшата лига. Впоследствие започнах да проследявам това състезание от близко и по-конкретно Арсенал и доста харесвах Анри. Там съм пораснал, тъй че не мога да кажа тъкмо какво обичам и какво не чак толкоз. Но би трябвало да призная, че когато навестявам други страни, когато опознавам какво се случва на открито, от ден на ден се увещавам, че Франция е една страна, която оказва помощ доста, която има доста богата просвета, пренесена и от други страни. Има едно разбъркване на култури, изключително в кварталите на Париж, от където пристигам. В моя район има доста квартали с разнообразни общности. Бях чувал за България, несъмнено, защото това е европейска страна. Знаех за нея още в учебно заведение, само че по-късно не се бях интересувал изключително, най-малко преди да дойда тук. Научих доста повече за страната, откогато съм тук, което са към този момент две години и половина. Опознах културата, хората, Стара Загора, а в този момент и София. И си мисля, че занапред ще узнавам повече “.

„ Слушам българска музика понякога, тъй като постоянно пускат такава в съблекалнята. Честно казано има една или най-много две песни, които бих си пуснал вкъщи или отвън съблекалнята. Обичам значително френски храни, обичам паста с трюфели, когато съм си във Франция, когато я оферират тук, също ми е първи избор. Иначе, когато се прибирам в къщи, избирам да хапвам гозбите на майка ми. Що се отнася до българската кухня, има едно ядене, което обичам изключително доста – шопска салата. Доста известна тук в България “.

„ Останах много прелестно сюрпризиран, има значително монументи на културата, които заслужават да бъдат посетени. Например в Стара Загора – градът, в който играех преди да дойда тук. Но и тук в София има значително места за посещаване. А през лятото имате хубави плажове – Варна и Бургас, в случай че не се неистина. Бил съм там един-два пъти. Тук в ЦСКА 1948 това, което одобрявам най-вече, е професионализмът. Защото се вижда, че всички се пробват да вършат нещата по допустимо най-хубавия метод. Ние играчите, само че също по този начин и всички в близост, вие от медийния екип. Изобщо всички, които работят в клуба, се пробват да дават най-хубавото от себе си, с цел да сме допустимо най-близо до нашите цели “, приключи Фуртадо.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР