Преди броени дни роденият в Унгария бивш вече национал на

Преди броени дни роденият в Унгария бивш вече национал на ...

Георг Гроцер и волейболното му семейство.

Преди броени дни роденият в Унгария бивш вече национал на Германия Георг Гроцер официално подписа договор за следващия сезон с италианския Газ Сейлс (Пиаченца). 35-годишният диагонал, който напусна руския си клуб Зенит (Санкт Петербург) след края на сезона, се завръща в Италия след 12 година пауза, след като през 2008-а играе за кратко за тима на Лорето в Серия А2. Германската звезда даде много интересно интервю за "Гадзета дело спорт", в което говори за връщането си в Италия, за семейството си и унгарското му сърце.

"Играх само 4 седмици в Лорето, в плейофите. Бях много млад, а Лорето беше в Серия А2, но професионализмът беше различен от другите първенства. Перфектният опит за тази възраст", споделя Гроцер в началото.
Георг Гроцер официално в Пиаченца
"Това е като сбъдната мечта да се върна в Италия. Опитвах много пъти, но нямаше условия. Пиаченца има страхотна история. Играх срещу Златанов преди години, когато бяха за приятелски срещи във Фридрихсхафен. Странно е сега да ми е мениджър", разказва още германецът.

"Баща ми беше доста известен играч в Унгария и Германия през 90-те, майка ми и леля ми също бяха унгарски националки. По-малкият ми брат Тим и сестра ми Дора също са добри волейболисти. Сега 13-годишната ми дъщеря Лейн също започна да тренира. И това нещо ти оказва малко напрежение. Баща ми беше герой за нас и имаше своя представа за нас. Исках да съм различен, трудно е да носиш същото име, но това ме тласна да работя, за да го преодолея. Като характери сме различни, той беше такъв, който постоянно спореше с треньорите и другите играчи, а аз не съм такъв", споделя още Гроцер за волейболната кръв в семейството.
Вижте тази публикация в Instagram.
It's a difficult time for everyone of us! I'm missing my three beutiful girls and I can't wait to spend my time with them again very soon! Without those beauties my days are not the same!

Публикация, споделена от Georg Grozer (@grozergeorg) на Апр 16, 2020 в 2:31 PDT

"Да, използвах възможността през 2006 година да си сменя спортната националност. За съжаление с Унгария не бих имал възможността да играя на високо ниво", признава чистосърдечно 35-годишният диагонал.

"Ако мога да доведа двете ми дъщери Лейн и Лорен, ще пристигна в Италия след 1 юли, иначе ще се позабавя малко. Все пак съм и баща и имам своите задължения", завършва Гроцер.

Източник: sportal.bg