Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка

...
Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка
Коментари Харесай

Ето Какво Очаква Бруталните Бандити От Шайката На Сина На Йоско Костинбродския!

Преди броени дни Пендака призна виновността си и подписа договорка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Заедно с него съглашения подписаха още четирима от групата. Димитър Божанов договорил 2 година и половина, Васил Иванов - 2 година и 10 месеца. По година и половина в килията ще лежат Илия Устинов и Петър Симеонов.

Тъй като бандата бе разрушена през юни м.г., те са прекарали зад решетките повече от година и по всяка възможност напълно скоро ще се озоват на независимост, написа столичен вестник.

Със споразуменията, утвърдени от арбитър Пенка Велинова, подсъдимите в процеса понижават, тъй като покупко-продажбите имат темперамент на влезнала в действие присъда и наказванията стартират да се извършват незабавно, като се приспада излежаното. Още на разпоредителното съвещание по делото стана ясно, че множеството от подсъдимите ще се навият на съглашения. Те са предпочели да приключат разправиите си с Темида, вместо да се търкалят с години по съдилищата.

За Малък Йоско сходна алтернатива не съществува, тъй като той има други санкции. Наскоро апелативният спецсъд анулира условната му присъда и пробация и му даде година и половина затвор за обир на мерцедес и насила на осигурител. Иван е погнат с някои от най-доверените хора на татко си - изчезналия разбойник Йоско от село Безден. Те дават отговор като наркобанда, а посоченият за неин водач Йоско е упрекнат задочно, защото се търси повече от 5 години.

Малък Йоско беше закопчан с множеството си приятели през юни м.г. на връх Шипка. Според прокуратурата Пендака е другият водач, а в бандата взели участие Кристиян Дойчинов, Габриел Бонев, Борислав Йоневски, Димитър Божанов, Вергил Славов, Ангел Ангелов, Калчо Симеонов, Борислав Алексиев, Валери Владов, Васил Иванов, Васил Стоянов, Илия Устинов, Красимир Петров, Петър Симеонов, Сотир Петров и Стефан Гевгелийски.

Разследващите оповестиха, че групата набелязала като цели прокурорите Емил Галипонов и Георги Мойсев, както и двама служители на реда. Оказа се, че тезата на държавното обвиняване в тази тенденция се крепи само на показанията на неизвестен очевидец, който чул от участник в групата за поръчани от Стефан Гевгелийски покушения против прокурори и служители на реда. Мотивът на Гевгелийски, който излежава присъда за наркотрафик, да провежда дружно с Йосифов и Стоянов похищенията, било присъединяване на чиновниците в каузи против него и негови съучастници.

Галипонов и Мойсев желаеха в началото да бъдат конституирани по делото като частни обвинители и цивилен ищци, само че още на идващото съвещание се отхвърлиха с обяснението, че били доста заети и не желали да спъват процеса поради служебните си задължения. Защитата скочи, че в случай че спецпрокурорите се водят потърпевши, то процесът не може да се гледа от сътрудниците им от спецсъда. Казусът за подсъдността стигна и до Върховния касационен съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР