Преди близо три години Apple премахна хитовата игра Fortnite от

...
Преди близо три години Apple премахна хитовата игра Fortnite от
Коментари Харесай

 Завръща ли се Fortnite в iPhone през 2023 г.

Преди близо три години Apple отстрани хитовата игра Fortnite от App Store, което направи играенето й през iPhone доста мъчно. 
 Fortnite, GeForce Now и по какъв начин да играем играта от iPhone
Как да играем Fortnite от iPhone

Не е гратис, само че е допустимо

Причината за това бе, че основателите на играта Epic Games бяха разкрили метод да не заплащат комисионна на Apple за покупки, направени в самата игра, както повеляват разпоредбите на App Store. 

Към момента Apple и Epic Games към момента обясняват връзките си в съда, само че шефът на гейминг компанията Тим Суийни разгласи неотдавна в Twitter, че през 2023 година Fortnite ще се завърне в екосистемата на Apple. 
 Снимка 574781

Не е ясно тъкмо какво има поради Суийни, защото правосъдният развой към момента е в ход, само че от BGR оферират едно много рационално и разумно пояснение. 

То е обвързано с новото законодателство на Европейски Съюз, което ще задължи Apple да разреши в приложенията, предлагани в App Store, да употребяват лични платежни системи. 
 Снимка 601096

Европейският закон за цифровите пазари планува и разрешение за апаратура на приложения от източници, разнообразни от Аpp Store. 
 Apple, App Store, Европейски Съюз и новите закони, които ще трансформират метода на събаряне на приложения
EС поставя завършек на монопола на Apple

Още една загуба за Apple

Всичко това значи, че даже завръщането на Fortnite в iOS да се трансформира във факт, играта най-вероятно ще е налична единствено в Европа. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР