Преди близо три години Apple премахна хитовата игра Fortnite от

...
Преди близо три години Apple премахна хитовата игра Fortnite от
Коментари Харесай

 Завръща ли се Fortnite в iPhone през 2023 г.

Преди близо три години Apple отстрани хитовата игра Fortnite от App Store, което направи играенето й през iPhone доста мъчно. 
 Fortnite, GeForce Now и по какъв начин да играем играта от iPhone
Как да играем Fortnite от iPhone

Не е гратис, само че е допустимо

Причината за това бе, че основателите на играта Epic Games бяха разкрили метод да не заплащат комисионна на Apple за покупки, направени в самата игра, както повеляват разпоредбите на App Store. 

Към момента Apple и Epic Games към момента обясняват връзките си в съда, само че шефът на гейминг компанията Тим Суийни разгласи неотдавна в Twitter, че през 2023 година Fortnite ще се завърне в екосистемата на Apple. 
 Снимка 574781

Не е ясно тъкмо какво има поради Суийни, защото правосъдният развой към момента е в ход, само че от BGR оферират едно много рационално и разумно пояснение. 

То е обвързано с новото законодателство на Европейски Съюз, което ще задължи Apple да разреши в приложенията, предлагани в App Store, да употребяват лични платежни системи. 
 Снимка 601096

Европейският закон за цифровите пазари планува и разрешение за апаратура на приложения от източници, разнообразни от Аpp Store. 
 Apple, App Store, Европейски Съюз и новите закони, които ще трансформират метода на събаряне на приложения
EС поставя завършек на монопола на Apple

Още една загуба
Всичко за Вашата сватба
за Apple

Всичко това значи, че даже завръщането на Fortnite в iOS да се трансформира във факт, играта най-вероятно ще е налична единствено в Европа. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg