Преди ареста на Бойко Борисов - ГЕРБ стоеше статично, с

...
Преди ареста на Бойко Борисов - ГЕРБ стоеше статично, с
Коментари Харесай

Арестът на Борисов – ядрен бутон в политиката. Следва ефект на бумеранга

Преди ареста на Бойко Борисов - ГЕРБ стоеше статично, с резултат, непосредствен до получения на изборите през предходната година, само че задържането му е нуклеарен бутон в политиката – да арестуваш водача на опозицията, уточни пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ".

" Трябва да имаш неопровержими доказателства в посока на този арест, с цел да го направиш с необходимост. Това, което ме тормози, е, че тази необходимост, доколкото разбирам, е на база свидетелски показания на министър-председателя, което утежнява обстановката още повече ", добави той.

Политически това е частична реабилитация на ГЕРБ и на Борисов, счита Ганев, който вижда " бумерангов резултат " и война на тълкования оттук насетне.

" Когато става дума за арест на водача на опозицията, това е политически акт на първо място, не е единствено задържане на физическо лице. В случая ти си задължен да имаш такива доказателства, посредством които да убедиш публиката, че ти си прав, че има потребност от това нещо. Иначе оставаме с горчив привкус. Точно това не видяхме ", уточни политологът.

" Ако става дума за падение от страна на някого, не знам каква е ролята на Бойко Рашков. Ако няма отговорност, която да се поеме, това ще тежи като воденичен камък на това ръководство ", разяснява Ганев.

По думите му сътрудниците в ръководството са разбрали от медиите за арестите, а президентът е реагирал " много хладно ", с рационална позиция, което е " още една стъпка в дистанцията по отношение на президента ".

" Не виждам какво завоюваха от това. Не виждам един пункт, по който да завоюваха, като се изключи че за следващ път споделиха – ние сме положителните, прокуратурата е неприятната ", заключи проблема политологът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР