Преди алкохолът да го съсипе, актьорът Станимир Гъмов е изглеждал

...
Преди алкохолът да го съсипе, актьорът Станимир Гъмов е изглеждал
Коментари Харесай

Алкохолът разби живота и кариерата на Гъмов, две жени напускат някога талантливия актьор

Преди алкохолът да го съсипе, артистът Станимир Гъмов е изглеждал много по-различно, видя HotArena. От няколко години 44-годишният комедиант постепенно, само че несъмнено потъва в бездната на спиртните питиета и това се е отразило пагубно освен върху визията му, само че и върху персоналния му живот и служебните му задължения. Малцина желаят да работят с него, а преди време той даже бе отхвърлен от Кукления спектакъл. След митинг на сътрудниците му, че идва предостатъчно почерпен рано заран и играе пийнал пред хлапетата, Гъмов бе освободен, само че след това управлението на театъра го върна.

Като възпитаник в старозагорската френска гимназия „ Ромен Ролан ” Станимир бил цялостен първенец. Баща му Иван и втората му майка Румяна, която го е отгледала, работели на смени, а в осми клас бъдещия артист се поддал на първия си недостатък – цигарите. Под въздействието на своя съученик Стефан Вълдобрев се запалил по театъра и решил да нападна НАТФИЗ. През 1993 година го приели от раз, въпреки че не ходил на никакви уроци и самичък научил текстовете си. Приели го „ кукли ” и „ драма ” в класа на огромния Коко Азарян. Станимир избрал да стане кукловод, а изборът му втрещил останалите кандидат-студенти. Приятелството му с неговия състудент – проуцентът Иван Христов, му донесло първия сериозен ангажимент. Иван поканил чешита в предаването „ Сблъсък ”, което продуцираше дружно с Андрей Арнаудов, а обликът на „ културоведа Гъмов “ му донесе голяма известност. Уви, заплащането било алегорично – едвам по 150 лв. седмично.

Ролята на колоритния притежател на погребална организация Живко Здравков от хитовия сериал „ Етажна благосъстоятелност ” донесе най-голяма популярност и куп задължения на Гъмов, само че артистът съумя да ги пропилее поради алкохолните си изцепки . За страдание, той има неприятно пиене, става свадлив, което се отразява и на връзките му с сътрудниците, считат в сектора.

Преди 7 години брачната половинка му Ани, с която били дружно от НАТФИЗ, го напуснала поради тежкия недостатък и бохемските компании, с които пирувал до зори. След развода си кукловодът по този начин и не завързал съществени връзки с друга жена. Преди 3 години, до момента в който се вихреше в Къщата на „ ВИП брат ”, приятелката на комика – писателката Яна Борисова, го напусна. Огорчена от пиянските му издънки, заигравката си с Преслава пред камерите на Големия брат и обстоятелството, че въобще не я загатва, че съществува, предиздвикали огорчената Яна да си събере багажа от общия им дом. Тя и до през днешния ден отхвърля да поддържа връзка с него, написа " Уикенд ".

Че артистът има мощно увлечение към бутилката, от дълго време не е загадка за сътрудниците му. Страстта му към огнената вода се отключила още в зората на кариерата му, когато бил студент в театралната академия, а купоните до зори били всекидневие. Освен главоболията в любовта, пиенето прецакало и кариерата му. Преди година и половина Станимир бил позорно изпъден от Столичния куклен спектакъл. След куп предизвестия, управлението спря да си затваря очите пред систематичните му нарушавания на работното място. „ Случвало се е да се провалят представления поради него, тъй като или идваше пийнал, или въобще не се появяваше ”, описват негови сътрудници. Артистите в театъра недоволствали, че Гъмов постоянно правел издънки и ходел махмурлия. Веднъж даже почнал да ръси цинизми пред публиката, формирана от деца. Понякога артистът отсъствал неоснователно от работа и сътрудниците му поисли от управлението да вземе незабавни ограничения. В резултат началството помолило провинилия се Станимир да напусне непринудено, с цел да не го уволняват дисциплинарно. 
Натирен от щатната си работа, чешитът бе приютен в екипа на Магърдич Халваджиян. Няколко месеца по-късно Гъмов проплакал, че работата с дечурлигата му липсва и още веднъж бе върнат на работа в Кукления спектакъл.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР