„Преди 9 години в дома ми идва кандидат-зет – красив,

...
„Преди 9 години в дома ми идва кандидат-зет – красив,
Коментари Харесай

Те бяха толкова влюбени и щастливи, но после...

„ Преди 9 години в дома ми идва кандидат-зет – хубав, млад, самоковец. И ние незабавно започваме мерки за сватбата” – по този начин щастливо започва историята за един бодлив път освен към любовта, само че и към живота като цяло. "

Думите са на Вера Митова от Самоков.

Вместо обаче за най-щастливия ден в живота на своите деца двете фамилии стартират битка за живота на Асен Тотев. В последна сметка – след хиляди страдания, бягане по лечебни заведения, доста проучвания и безсънни дни и нощи, става ясна и повода за влошеното му положение – става известно, че бъбреците, които на пръв взор действат обикновено, не могат да правят своята активност.

Буквално в последния миг Асен е върнат към живота от експерти в някогашната държавна болница „ Лозенец” и по този начин е направена първата стъпка за опазване на младия човешки живот.

Следва дълъг интервал, в който Тотев е на хемодиализа и единствено той си знае по какъв начин се е чувствал със своите усложнения и болежки. Тогава ориста се намесва и му дава най-силния тласък за живот – обичаната му Богдана ражда Асен-младши.

Таткото желае да бъде най-хубавия родител за своето дете, само че с цел да реализира своите планове има потребност от незабавна бъбречна трансплантация. Намирането на донор с подобаваща кръвна група и тъканна съгласуемост не е лесна задача. Оказва се, че в ролята на избавител на Асен може да влезе индивидът, който един път към този момент му е дал живот – неговата майка Живка.

След като схваща за тази опция, дамата не се замисля и ляга на операционната маса. Впоследствие, с цел да бъде наясно със здравословното положение на сина си, Живка минава образование и даже става част от екипа на актуалната Университетска болница „ Лозенец”… Няма думи, с които тя може да опише благодарността си към направилия интервенцията доцент Любомир Спасов.

Девет години по-късно спомените за този сложен интервал стартират да избледняват. Асен и Богдана са любящи родители, а връзката сред татко и наследник става по-силна от всичко и те са неразделни. Асен-младши е третокласник с ползи, а даже към този момент и с триумфи в образованието и спорта.

Броени дни преди на 12 ноември тази година да се навършат тъкмо 9 години от интервенцията в София обаче кошмарът за семейство Тотеви се завръща с цялостна мощ: рутинни проучвания в Александровска болница откриват, че присаденият бъбрек не функционира…
Черната новина шокира всички. Но околните и Асен са решени за повторно да се преборят с неправдата.

„ Няма място за оттегляне. Длъжни сме да се оправим с новата обстановка, само че не можем да го създадем сами, защото измежду нас в този момент няма подобаващ донор. Затова се обърнахме към лечебни заведения в Турция, откъдето могат да ни спомагат. Необходимата сума обаче възлиза на към 100 хиляди лв. и е непостижима за нас”, споделя майката Живка.

Асен има цялостната поддръжка и на различен млад самоковец, извървял неговия път – Христо Симеонов, който при започване на годината претърпя втора трансплантация на бъбрек точно в Турция. Сега Христо се радва на компанията на обичаните хора, а, живот и здраве, скоро ще реализира и най-голямата си фантазия – да стане татко.

Самият Асен-младши е наясно със положението на баща си, само че има вяра, че това ще е следващото житейско затруднение, преодоляно от неговия баща-герой.

Можете да дадете своята милостиня в поддръжка на битката за живот на Асен Тотев в някоя от поставените в разнообразни търговски и други обекти в Самоков и някои села от общината кутии за дарения или пък да дарите средства по банкова сметка:

BG46UBBS80021059937830, BIC – UBBS BGSF, титуляр: Асен Антонов Тотев .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР