Преди 81 години американски и английски летци извършват огромно военно

...
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: „Възраждане“ ще премахне паметника на американските летци в София, когато вземе властта

Преди 81 години американски и британски летци правят голямо военно закононарушение , като бомбардират и съвсем срутват столицата София, убивайки 4208 души. Това написа във Фейсбук водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов , като добави, че след това този акт е останал безнаказан.

Той подсети, че през 2010 година в София е бил подложен монумент на същите тези летци , който по думите му ще бъде отстранен, когато „ Възраждане “ стартира да ръководи. Публикуваме цялостния му текст по тематиката без редакторска интервенция: 

„ София би трябвало да бъде унищожена, а в руините и да се сеят картофи “. Знаете ли кой е споделил това? Министър-председателят на Англия, Уинстън Чърчил.

На днешният ден преди 81 години стотици американски и британски бомбардировачи дават всичко от себе си, с цел да изпълнят желанието на Чърчил. Столицата ни безусловно е срината, а общият брой на жертвите, главно дами, деца и старци, доближава 4208. Ранените са 4744.

Извършеното от американците и англичаните е голямо военно закононарушение. По това време всички военни обекти (летища и казарми) са отвън столицата, само че те остават недокоснати. Военнопрестъпниците преднамерено хвърлят бомбите си над града, с цел да убият допустимо най-вече дами и деца. Съборена е част от постройката на Народното събрание, а катедралата „ Св. Александър Невски “, която също е цел на нарушителите, оцелява по знамение.

Разбира се, това закононарушение не остава безнаказано. В сраженията с несравнимо по-слабите български Военновъздушни сили американците и англичаните дават много жертви и 256 убийци на дами и деца намират гибелта си в небето над София.

През 2010 година признателните български колониални управляващи позволиха слагането на монумент на военнопрестъпниците. Той се намира пред американското посолство и е прочут измежду българите като монумент на позора. Позор, тъй като няма различен случай в международната история, в който жертвите да издигат монумент на своите убийци.

„ Възраждане “ от години упорства за премахването му и ще го стори, когато стартира да ръководи.

Тъжното е, че паметникът на жертвите е много по-малък и непретенциозен. Намира се в градинката зад Народното събрание и от време на време мъчно се вижда. Преди няколко години реставрирахме буквите му, тъй като беше станал напълно нечетим.

Днес от 10:00 часа „ Възраждане “ – София ще сервира цветя и венци пред него, а по-късно ще уважи и паметника на военните летци, намиращ се от другата страна на Народното събрание. Нека всеки, който има време и опция, да отиде и да постави по едно цвете на двата паметника. Нека сред позора и паметта през днешния ден да изберем паметта и достойнството! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР