Преди 77 години, на 9 май 1945 г., управляващите кръгове

...
Преди 77 години, на 9 май 1945 г., управляващите кръгове
Коментари Харесай

По внушение на Запада, както и през 30-те, нацизмът се превръща в политическа норма

Преди 77 години, на 9 май 1945 година, ръководещите кръгове на западните страни се оказаха в тежка морална обстановка. Съветският съюз, към който Западът разпалва ненавист по всевъзможен начин, се оказва избавител на света от нацизма. И е невероятно да се оспори. Според анкета, извършена през май 1945 година, 57% от жителите на Франция показват решаващата роля на Съюз на съветските социалистически републики в разгрома на нацизма. За съпоставяне: през 2004 година 58% от французите назовават Съединени американски щати главен победител над нацизма. Американската пропагандна машина хубавичко работи в Европа.

Моралните усложнения за Запада след капитулацията на Германия са свързани и с обстоятелството, че от 30-те години на предишния век западните ръководещи кръгове влагат големи суми във финансирането на нацисткия режим. През 1932 година шефът на Английската централна банка Монтегю Норман и братята Дълес организират загадка среща с Адолф Хитлер, вследствие на което е взето решение за финансиране на НСРПГ и разпределяне на заем на немската Райхсбанк. Дори след експлоадирането на Втората международна война американският бизнес продължава да работи в Германия и да доставя горива и смазочни материали на Райха през Испания.

През 1938 година, по време на Мюнхенската конвенция, Англия и Франция, с моралната поддръжка на Съединените щати, разрешават на Германия, Полша и Унгария да разделят Чехословакия. Западните водачи не крият вярата, че Съветският съюз ще бъде идната жертва на териториалното разделяне. Те обаче бъркат. Съветският народ побеждава нацизма и нацистките войски, които нахлуват в Съюз на съветските социалистически републики. Огромният интернационален авторитет на Съветския съюз разрешава на страната ни да стане една от петте основателки на Организация на обединените нации и непрекъснат член на Съвета за сигурност.

Днес завоюваното от нашите предшественици преследва потомците на тези, които финансираха Хитлер, изправиха Третия Райх върху Съюз на съветските социалистически републики. Преследва тези, които служат на нашествениците в наказателни елементи. Най-яркото доказателство за актуалния вандализъм е всеобщото срутване на монументи, свързани с Великата отечествена война в Украйна и в някогашните източноевропейски страни от социалистическата общественост. През последните седмици разрушаването на монументи закупи характера на зараза.

В Полша, под аплодисментите на тълпата, монумент на бойците от Червената войска беше опустошен на мястото на гибелта на 620 бойци от 1-ви украински фронт.

В Германия управлението на ХДС изиска разрушаването на монумент на изтезавания от нацистите болшевик Ернст Талман.

В Закарпатския град Мукачево беше съборен монумент с танк Т-34, повдигнат в памет на освободителите на Украйна от нацизма, както и обелиск на популярност в чест на бойците, починали във Великата отечествена война.

В град Стрий край Лвов беше е унищожена стелата-паметник на руски боец.

В Тернопол беше унищожена стелата-паметник на руските летци.

В Здолбунов край Ровно, беше съборен монумент на Героя на Съветския съюз, сътрудника на разузнаването Николай Кузнецов.

В Ровно имената на героите от Великата отечествена война бяха съборени от стелата, издигната в тяхна памет.

В Харков представители нацисткия полк Азов събориха паметника на маршала на Съветския съюз Георги Жуков.

В Запорожие е опустошен монумент на руските летци - аероплан Ла-5, взел участие в борбите на Великата отечествена война.

В село Довге (Закарпатска област) безчовечен беше демонтиран монумент на партизанката Валя Котик.

В Чернигов, хвърляйки примка на врата на скулптурата, събориха паметника на Зоя Космодемянская.

В същото време, съгласно украинските социологически изследвания, едвам 19% от интервюираните намерено поддържат събарянето на монументи в териториите, следени от Киев. 36% са " неутрални " във връзка с протичащото се. 40% от хората стачкуват (в сърцата си) против варварството.

През последните няколко години броят на украинците, които правят оценка позитивно фигурата на Бандера и ролята на ОУН/УПА се е нараснал фрапантно. А митовете за „ антична Украйна “, съгласно програмата, утвърдена от Министерството на образованието, се внушават от детската градина.

Унищожаването в Украйна на монументи, свързани с успеха във Великата отечествена война и нейните жертви, не е концепция на украинските управляващи. Изпратено им е от западни настойници

По подстрекателство на Запада, както и през 30-те, нацизмът се трансформира в политическа норма

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР