Преди 5 години, отивайки на среща с г-н Роналд Лаудер,

...
Преди 5 години, отивайки на среща с г-н Роналд Лаудер,
Коментари Харесай

140 нови детски градини и 24 нови училища при Фандъкова, първа копка на 25-ото

" Преди 5 години, отивайки на среща с господин Роналд Лаудер, знаех, че той има концепция да построи учебно заведение в Източна Европа. Бях твърдо решена, че ще печеля този план за София и успяхме. Минахме през доста подводни камъни и очевидни пречки, само че през днешния ден строителството стартира.

В навечерието на новата образователна година направихме първата копка от ново учебно заведение в регион " Възраждане ". Инициативата и вложенията са на фондация " Роналд Лаудер " и организация " Шалом ", с които работихме интензивно за реализацията на този огромен учебен комплекс.
Специално благодаря на доктор Тодор Чобанов (б.р. някогашният зам.-кмет на София по обучение и настоящ активист на организацията), който беше част от екипа ми и работи по плана.
Вярвам, че на това място на ул. " Димитър Петков " и ул. " Цар Симеон " след 2 години ще има прелестен учебен комплекс.

В образованието наложихме сполучлив модел за обединяване на общината, частното предприемачество и неправителствения бранш, с който осигуряваме повече и качествени места в учебни заведения. Успяхме да подкрепим реализацията на 6 плана за частни учебни заведения.
Образованието е не просто моят персонален приоритет, това е идеята на живота ми, с нея и поради нея влязох в политиката. За 14 години успяхме да построим 140 нови здания за детски градини и 24 учебни здания ”, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Напомняме, че преди тя да поеме София, повече от 20 години нямаше издигнато ново учебно заведение, нито нова детска градина, в противен случай – администрацията на кметовете Янчулев и Софиянски разпродаде доста остарели, останали от соца, терените им, както и парцели, отредени за строителство на образователни заведения.

Така породи и казусът с неналичието тук-там в тях, който не може да се преодолее, макар невижданите темпове на строителството на учебни заведения и детски градини, защото потокът към София на хора от страната, които се заселват в милионния град, не секва, а това са най-вече младежи, които идват с дребни деца или пък им се раждат наследници в столицата.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР