Преди 5 години българинът Деян Михайлов става най-младият лектор в

...
Преди 5 години българинът Деян Михайлов става най-младият лектор в
Коментари Харесай

Българин е най-младият лектор в историята на Кеймбридж

Преди 5 години българинът Деян Михайлов става най-младият преподавател в Историята на Кейбридж, споделя Нова телевизия.

29-годишният Деян е астрофизик, който желае да научи отговорите на безконечните въпроси - по какъв начин е зародила Вселената и кои са тайните на Космоса?

„ Още от дребен имах огромно предпочитание да схвана какво има във Вселената. За мен не беше задоволителен отговорът, че тя е безкрайна. Исках да схвана какво има там “, споделя Деян пред Нова.

Преди 10 години русенецът отпътува за Англия, където приключва бакалавър в Оксфорд, а по-късно става магистър и по-късно лекар на науките в Кеймбридж. Едва на 24 години той се трансформира в най-младият преподавател в историята на Кеймбридж.

Той споделя, че към момента е бил докторант, когато за първи път е водил лекции в влиятелния университет.

„ На докторантите не е позволено да водят лекции. Без да им кажа, че съм на 24 години, отидох и им заявих, че желая да повеждам лекции. Попитах индивида, от който зависеше, и той ме погледна и ми сподели „ Щом искаш, добре “. Няколко седмици по-късно те осъзнаха, че аз съм докторант “, описа Деян, който споделя, че през годините много хора са го подценявали.

Той разяснява и срещите си с фамозния професор Стивън Хокинг, който е измежду най-известните ученици на Кеймбридж.

„ Успях да се срещна с професор Хокинг няколко пъти през годините си в Кеймбридж. Може би най-паметният случай е, когато той участва на мой семинар. Беше доста забавно за мен той да бъде в публиката, до момента в който аз говорех. “, споделя българският академик, като прибавя,че Хокинг е оставил извънредно огромно научно завещание, поради което с смята за едни от най-великите физици и мозъци на века.

Гравитационните талази са пресечната точка сред теориите на проф. Хокинг и десертацията на Деян. Двамата разискват и опцията за пръв път теорията на проф. Хокинг да бъде доказана пробно

„ Ако той беше жив, когато тя бъде доказана, това сигурно щеше да бъде изобретение, което заслужава Нобелова премия. За страдание, той няма да може да я получи. “, разяснява Михайлов.

Българският астрофизик споделя терзанията на проф. Хокинг по отношение на изкуствения разсъдък като споделя, че в даден миг той сигурно ще стане по-умен или по-можещ от хората и че ние би трябвало да предприемем нужните ограничения, с цел да не се трансформира това в Армагедон.

Според Михайлов най-вероятно има различен рационален живот във Вселената, само че не е несъмнено, че ние ще имаме опция да влезем в контакт с него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР