Преди 46 години (17 август 1977 г.) от телепорт Плана

...
Преди 46 години (17 август 1977 г.) от телепорт Плана
Коментари Харесай

Range Rover Velar отприщва тъмната страна на силата

Преди 46 години (17 август 1977 г.) от телепорт „ Плана ” се излъчва първият сигнал от България към сателит в Космоса. През телепорта е минавала и връзката за „ Червения телефон ” с Кремъл, през който Тъмната страна на силата е нашоквала висшето партийно управление на Централен комитет на Българска комунистическа партия.



Това се е случвало (и случва) през 50-ина антени, като тук се намират двете най-големи сателитни чинии в България – с диаметър 18,3 метра и тегло по 70 тона.

Разказвам ви тази история, тъй като избрах телепорт „ Плана ” за декор, на който да направя връзка с космоса на първокласния SUV с стандартно задвижване Range Rover Velar.

Започвам с нещо доста добре познато, с философия, само че не по Ницше или Фройд, а философията, която преведе Land Rover през годините и апропо й обезпечи статута на легенда.

На нейна база през десетилетията британците вършат машини с превъзходни офроуд качества, които виждат тиня и кръстосан терен толкоз постоянно, колкото у нас се организират избори без пазаруване на гласове. Причината е, че са прекомерно лъскави и скъпи. Но всеки желае да се топли с успокояващата мисъл, че в случай че нещо пагубно се случи, автомобилът им ще се оправи с него.

Истината е, че Velar отстъпва по офроуд качества от Sport или „ Императора ”, по тази причина не имам намерение да изтъквам ъгли на заход, отход, окантарване, дълбочина на прегазване и така нататък Най-близкото до черен път, което срещна този Velar, бе да го изкарам на една поляна, с цел да го фотографирам с декор към „ космоса ”.

Но не са заблуждавайте, той, сходно на батковците си, също разчита на Terrain Response 2 и All-Terrain Progress Control. И също като тях, надали доста от притежателите му ще ги употребяват постоянно.

Аз персонално не бих си разрешил да си играя доста в калта най-малкото поради тези 22-цолови джанти, които костват няколко хиляди. През тях се виждат спирачните дискове с размери 380 мм начело и 325 мм откъм гърба. Боята също е много скъпичка, по тази причина спирам дотук с офроуд препратките.

Range Rover Velar просто е изработен за пътя, а в случай че би трябвало – ще мине оттова, откъдето множеството други не биха съумели. Все отново пътният му луфт доближава до 251 мм.

Velar се появи през 2017 година, заставайки тъкмо над Evoque, надалеч като размери от Sport, да не приказваме за „ Императора ”. Това сложи модела против Х3 на BMW, GLC на Mercedes, Q5 на Audi. Но тази линия на покрива действително го изправя против Х4, GLC Coupe и Q5 Sportback.

Новостите при актуализирания Velar не са доста извън. Моделът е най-изчистеният като линии по отношение на цялата гама. Акцентът начело е радиаторната решетка и новите пикселизирани LED фарове.

Те са общоприетоо съоръжение за Dynamic HSE и Autobiography (иначе 2800 лева.). Съдържат три пъти повече светодиоди спрямо матричните LED предни фарове. Всеки фар разполага с четири пикселни модула с 67 светодиода във всеки, общо 268 светодиода, с цел да се приспособява тъкмо към изискванията и пътя напред.

Мощният заден надвес акцентира сериозната дължина на Range Rover Velar. Нови тук са задната ризница със скрити ауспуси, само че най-много изпъкват новите LED стопове с 3D визия и супер алено осветление. Те са допълнени с високо ситуирана стоп светлина по цялата дължина на спойлера.

Задвижването на Velar впечатлява. Във времена, когато някои модели излизат с по един-два мотора, обновеният английския SUV предлага два бензинови, два дизелови мотора и един плъг-ин хибрид.

Целия тест драйв на Velar може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР