Преди 31 януари няма да се разпускат противоепидемичните мерки. Имаме

...
Преди 31 януари няма да се разпускат противоепидемичните мерки. Имаме
Коментари Харесай

Сачева: Преди 31 януари няма да се разпускат противоепидемичните мерки

Преди 31 януари няма да се разпускат противоепидемичните ограничения. Имаме съглашение с Националния противоепидемичен щаб. По-скоро тази седмица и идната, като се видят индикаторите, ще се вземе решение. Все отново това, че имаме два –три дни с положителни индикатори не би трябвало да ни радва. Трябва да приключим цялостния цикъл до 31 януари, с цел да реализираме едно устойчиво равнище на намаляване на инфектираните. Това съобщи в ефира на общественият министър Деница Сачева. 

По мярката за затворените бизнеси за помощ са кандидатствали съвсем 40 000 души, изплатени са средства на към 6000, главната ни активност през идващите дни ще бъде по какъв начин да се ускорят заплащанията по ограниченията за бизнеса. Безработицата в страната сега е към 6.7% ", регистрира Сачева.

Тя разяснява и консултациите на Румен Радев за идните парламентарни избори. " Президентът стартира съвещания за изборите с необикновен тип политически обединения, в това число и с партии, които са в развой на изтриване. Не може да започнеш съвещания със съмнителни политически субекти. Не знам дали това е верен ход, само че съгласно мен е още един ход в това да нарушава доверието в процеса. Партия " Възраждане ", например, е в развой на изтриване, някои от участниците в консултациите даже не са регистрирани като партии. Това, което прави президентът очевидно е опит още веднъж да промени дата, тъй като много бързо я разгласи без съвещания, без разбор ", изясни общественият министър.  

Според нея президента се пробва да търси здравен консенсус към един политически акт. 

" Нито една дата не ни тормози, на която и да е дата бихме се явили на избори и ще сме първа политическа мощ. Вече беше оповестена датата 28 март, имаше огромно публично напрежение да има предварителни избори, първата допустима дата е 28 март, дано да са тогава ", сподели Сачева. 

По думите й няма финален вид за организацията на изборите. " За гласуването на карантинираните хора има няколко благоприятни условия, евентуално ще има секции за тях, като членовете на секционните комисии ще са или имунизирани или такива, които към този момент са прекарали заболяването. Възможно е да има и мобилни екипи. В случай, че датата е 28 март има задоволително време да се одобряват тези промени от Народното събрание ", уточни Деница Сачева. Тя изясни, че на този стадий за изборите е ясна обединението на ГЕРБ с сътрудниците от Съюз на демократичните сили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР