Преди 31 години се ражда едно момченце със синдром на

...
Преди 31 години се ражда едно момченце със синдром на
Коментари Харесай

Запознайте се с Джеймс – актьорът със синдром на Даун, който спечели „Оскар“


Преди 31 години се ражда едно момченце със синдром на Даун. Неговото име е Джеймс Мартин и докторите предизвестили родителите му, че може в никакъв случай да не проговори.

Джеймс Мартин е основният воин в късометражната игрална лента „ Ирландско довиждане “, която взе Оскара в съответната категория.

Снимка: Getty Images / Reuters


Още от дребен Джеймс не е разрешавал неговото заболяване да дефинира кой е и какво може да прави. Баща му – Иван Мартин – споделя в изявление, че е извънредно горделив от сина си, тъй като се хвърля против всяко предизвикателство с голям хъс.

„ Цял живот се пробва да излезе от рамката. Хората непрекъснато повтарят, че не може да се оправи с нещо… и той се оправя с всичко “, споделя татко му.

Снимка: Getty Images / Reuters


Джеймс е първият притежател на „ Оскар “ със синдром на Даун в историята на премиите, както и притежател на премия БАФТА.

„ Няма никакво значение дали си с Даун в случай че правиш това, което би трябвало да правиш. Правя това, което желая и мога да бъда и комичен “, споделя той.

Приятелката му също го поддържа по целия път. „ Това демонстрира на всички, че хората с увреждания могат да реализират всичко, което си пожелаят “, споделя тя.

Снимка: Getty Images / Reuters


Обичайната работа на Джеймс е като бариста в „ Старбъкс “. Получил ролята в „ Ирландско довиждане “, откакто се записал в театрална школа за хора с увреждания.

В нощта на Оскарите Джеймс Мартин имаше рожден ден и всички холивудски величия му изпяха Happy Birthday.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР