Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, гражданите

...
Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, гражданите
Коментари Харесай

25 години по-късно: СДС захапа ДСБ за 10 януари и за БСП |

Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, жителите обсадиха Народното събрание, с цел да не позволен ново алено държавно управление да досъсипе България, след ръководството на кабинета „ Виденов “. 

Това декларират в своя декларация от Съюз на демократичните сили. 

Резултатите от това ръководство бяха: чудовищна инфлация, зърнена рецесия, тотална политическа и икономическа злополука. Те доведоха до най-големите митинги в новата ни история, до национална стачка и блокиране на страната. 

На извършените предварителни парламентарни избори Съюз на демократичните сили завоюва цялостно болшинство, изведе България от рецесията и сплоти хората към идеята НАТО и Европейски Съюз. В идващите години ръководството на Съюз на демократичните сили направи най-важните стъпки към евроатлантическата ни интеграция.

Четвърт век по-късно ни ръководи четворна коалиция, в която хора, напуснали Съюз на демократичните сили и основали ДСБ, се съюзиха със същата Българска социалистическа партия, която срина България през 1996 – 1997 г. 

Четвърт век по-късно цените още веднъж летят нагоре, инфлацията пораства, токът и газът са непостижими за бизнеса и за множеството семейства. 

Четвърт век по-късно се питаме: дали държавното управление на „ Промяната “ няма да ни докара до провал, сходен на този от Виденовата зима.

Не виждаме капацитет и политическа воля днешното ръководство да се оправи с връхлитащата рецесия. И това не е политическо зложелателство, а апел към държавното управление да се разсъни от еуфорията си от преодоляването на властта и да се захване с същинските проблеми на България! 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР