Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, гражданите

...
Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, гражданите
Коментари Харесай

СДС: Четвърт век след 10 януари ДСБ се съюзи да управлява с БСП

Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, жителите обсадиха Народното събрание, с цел да не позволен ново алено държавно управление да досъсипе България, след ръководството на кабинета „ Виденов “.

Резултатите от това ръководство бяха: чудовищна инфлация, зърнена рецесия, тотална политическа и икономическа злополука. Те доведоха до най-големите митинги в новата ни история, до национална стачка и блокиране на страната.
25 години от щурма на Народното събрание през 1997 година
Навършват се 25 години от щурма на Народното събрание по време на всеобщите митинги против ръководството на Българска социалистическа партия, ръководено от Жан Видено...
Прочети повече
На извършените предварителни парламентарни избори Съюз на демократичните сили завоюва цялостно болшинство, изведе България от рецесията и сплоти хората към идеята НАТО и Европейски Съюз. В идващите години ръководството на Съюз на демократичните сили направи най-важните стъпки към евроатлантическата ни интеграция.

Четвърт век по-късно ни ръководи четворна коалиция, в която хора, напуснали Съюз на демократичните сили и основали ДСБ, се съюзиха със същата Българска социалистическа партия, която срина България през 1996 – 1997 година

Четвърт век по-късно цените още веднъж летят нагоре, инфлацията пораства, токът и газът са непостижими за бизнеса и за множеството семейства. Четвърт век по-късно се питаме: дали държавното управление на „ Промяната “ няма да ни докара до провал, сходен на този от Виденовата зима.

Не виждаме капацитет и политическа воля днешното ръководство да се оправи с връхлитащата рецесия. И това не е политическо зложелателство, а апел към държавното управление да се разсъни от еуфорията си от преодоляването на властта и да се захване с същинските проблеми на България!

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР