Преди 24 г. бившият морски офицер Николай Гьоргов тръгва на

...
Преди 24 г. бившият морски офицер Николай Гьоргов тръгва на
Коментари Харесай

Сърдечна слабост покоси Канибала от Голямо Буково, ял от черния дроб на тъща си

Преди 24 година някогашният морски офицер Николай Гьоргов потегля на лов за човешки сърца, с цел да стане вечен

Шизофрения и тежък бракоразвод прекатурват живота му

По подигравка на ориста сърдечна уязвимост покоси единствения български канибал, който преди 24 години потегля на лов за човешки сърца. Прави го, тъй като интуиция му споделил, че единствено по този начин ще стане вечен. Напада и коли 90-годишната си тъща Мира Великова и приятеля си Ангел Дзиров, след което разпорва телата и отнася част от вътрешностите в дома си, където пробва от черния дроб на тъща си. Или най-малко по този начин носи мълвата.

59-годишният Николай Гьоргов, станал прочут като Канибала от Голямо Буково, издъхна на 24 октомври, а доктор установи, че мъжът си е отишъл от естествена гибел. Жителите на странджанското село безшумно погребват Гьоргов на идващия ден, и то с облекчение, тъй като през годините той

се трансформира

в локалното

чудовище,

поради което се

изселват няколко

фамилии,

а внучетата на бабите и дядовците от Голямо Буково не смеят да стъпят в селото през ваканциите.

Кметският наместник Пенчо Пенчев обаче споделя пред “24 часа ”, че през последните години Николай не създавал никакви проблеми, тъй като постоянно си пиел хапчетата. Местни описват, че персонално кметът Пенчев

го води с колата

всеки месец до

Средец, с цел да си

взема

медикаментите

Пенчев е някогашен служител на реда, работил преди време по двете ужасяващи убийства, и чудесно познава Гьоргов.

Преди време Николай пътувал до Средец с рейс, само че появяването му по спирките карала останалите пасажери да се разбягват. Заради това, а и с цел да упражнява директен надзор над шизофреника, останал без родители, кметският наместник решил персонално да води Гьоргов до Средец.В този блок на първия етаж е живеел Канибала.

Зад ужасяващото название и едрата фигура на Николай Гьоргов, именуван още Странджанския Ханибал Лектър, в действителност се крие един тежко болен мъж, чието психологично заболяване прекатурва живота му и убива големия му интелекутален капацитет. Всеки, който се е докоснал до него през годините, е безапелационен, че Николай е интелигентен мъж, с доста добър изказ, само че заболяването го трансформира в двоен палач канибал.

Николай приключва военноморското висше учебно заведение във Варна, стартира да плава с корабите и се издига до помощник-капитан. Някъде в намерено море обаче претърпява случай, при който

пада и си удря

главата,

а това отключва психиатрично заболяване. Първият шизофренен припадък идва през 1987 година, само че отзвучава бързо и пациентът влиза в ремисия, спомня си бургаски психиатър, лекувал канибала. Николай основава семейство, има наследник, само че в брака му настъпват затруднения и той от време на време се лекува в психиатрия. През 1993 година влиза там, тъй като стопира да си пие медикаментите.

Две години по-късно става кървавата кланица в Голямо Буково. Николай към този момент се е разделил със брачната половинка си и се е преместил с родителите си в селото. В една августовска нощ той издебва 90-годишната си тъща Мира Великова и я коли, след което разпорва натрупа и вади вътрешностите ѝ. По еднакъв метод е погубен и Ангел Дзиров - другар на килъра, с който дружно си пият ракията в селската механа.

Когато проверяващи претърсват жилището на някогашния морски офицер, не могат да повярват на очите си. Под леглото на Николай намират кофа, в която във вода плували човешки органи.

“Беше доста от дълго време, само че в този момент, като се връщам обратно, си припомням, че на печката в жилището намерихме буркан, в който беше черният дроб на една от жертвите ”, споделя пред “24 часа ” апелативният прокурор Емил Христов, който през 1995 година е началник на бургаското разследване. Заедно със следователя Владимир Джамбазов те неведнъж разпитват килъра. “През цялото време, до момента в който беше в ареста, се държеше несъответстващо,

халюцинираше,

мислеше, че е

на транспортен съд

По време на разпитите говореше за вахти, за пътувания. Заедно чертаехме някакви направления до Одеса. Само по този начин успявахме да стигнем до него ”, споделя Емил Христов. При един от разпитите сред морските термини Гьоргов изтървал репликата “Почнал съм ги ”. След двете убийства криминалисти намират

лист, в който

канибалът е

набелязал 7 души

за ликвидиране

Сред тях били локалната продавачка Анита, горският, монахът Евтимий от близкия манастир. Срещу всяко име била посочена повода - Анита не отвръщала на възприятията на Канибала, монахът му направил забележка и т. н. Баба Мира била убита, тъй като не поканила някогашния си шурей на посетители, а виновността на Ангел Дзиров била, че му забранил да задиря малолетната му щерка.

Едно от последните прегрешения на Странджанския Ханибал Лектър е през 2015 година, когато в локалната механа се нахвърля на строителен служащ и го нахапва до кръв, след това заплашва собствен съселянин, че “ще му резне главата ”.

През 2017 година също става случай, при който Николай

протяга ръка на

16-годишно

момиче, даже

съумява да го

вкара в

жилището си

То обаче се разпищява и комшия го избавя. Хората още веднъж настръхват, вършат следващата подписка за въдворяване на Канибала в психиатрично заведение, само че на вятъра.

За тези 24 година от убийствата до гибелта си Николай Гьоргов прекарва едвам 1 година в ловешката затворническа болница и не повече от 3 година в психиатрията в Раднево. Петорна съдебномедицинска експертиза е

безапелационна,

че страда от

шизофрения и

не може да носи

правосъдна

отговорност

След психиатрията Канибала се връща в Голямо Буково, където в действителност прекарва част от детството си. Още 6-годишен посещава локалното учебно заведение, в което майка му е учителка, а татко му - шеф. Завръшва осми клас с цялостно отличие, а механотехникума в Бургас - с 5,62.

Психиатри изясняват държанието му в нощта на убийствата с така наречен императивни халюцинации. Шизофреникът чувал гласове, които го карали да вземе ножа и да убива, тъй като имал задача да събира женски и мъжки сърца. В такива моменти болният не може да управлява държанието си, изясняват специалисти.

Следователи, работили по убийствата в Голямо Буково, признават, че по този начин и не се потвърдило 100 % дали Гьоргов в действителност е ял от човешките черва, открити в дома му. Той самият разказал, че хапнал от черния дроб на тъща си, само че години по-късно твърдял, че не помни нищо от убийствата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР