Преди 20 години, на 18 март 2004 г. българският парламент

...
Преди 20 години, на 18 март 2004 г. българският парламент
Коментари Харесай

`20 години от ратифицирането на договора за НАТО в НС

Преди 20 години, на 18 март 2004 година българският парламент ратифицира контракта за НАТО. Това е първата от серията финални стъпки, които ще доведат до приемането на страната ни в Алианса в края на март и началото на април.

От тази имитация на Соломон Паси: „ Какви са вероятностите България да се причисли в НАТО “ – до това съобщение: „ България е поканена за член на Евроатлантическия Алианс “на ръководителя на Народното събрание Огнян Герджиков – в същата зала са минали 14 години.

Под зоркия взор на патриарх Максим, посланици и посетители, подписът под Указа за обявяване на решението слага президентът Георги Първанов.

Стенограмата на съвещанието е описала, че със смях и раздвижване реакцията на известието, че „ всеки миг се чака изключителният брой на „ Държавен вестник “, в който е оповестен законът “.

Със смях депутатите посрещат и подписването на ратификационните документи от Българска социалистическа партия. Като „ Коалиция за България “ тогава Българска социалистическа партия е част от ръководещата с Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори" коалиция. Лидерът Сергей Станишев показва, че усмивките от дясната страна са безусловно неуместни.

„ Мисля, че занапред ще би трябвало да ни благодарите за тези позиции “, споделя той. „ НАТО беше въпрос на избор на политическа карма за политици, общество и страната “, изяснява и Движение за права и свободи водачът Ахмед Доган.

А тогавашният министър председател Симеон Сакскобургготски показва, че „ участието ще способства за съвременна, високопрофесионална войска, достъп до авангардни технологии. Ще докара до високи стандарти в противодействието на проведената престъпност, които да подсигуряват ежедневното успокоение и сигурност на нашите жители “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР