Преди 2 години казах, че спорът“ между България и Македония

...
Преди 2 години казах, че спорът“ между България и Македония
Коментари Харесай

Красимир Богданов, ВМРО: Нова провокация от РСМ! Македонизмът е заплаха за стабилността на Европа

Преди 2 години споделих, че „ разногласието “ сред България и Македония не е за предишното, а за бъдещето. Аргументите ми тогава бяха, че такава РСМ в Европейския съюз, без да загърби Титовия македонизъм и югоносталгизъм, ще е сериозен източник за неустойчивост на Балканите и в частност ще провокира непрекъснато напрежение в връзките с България. Тези думи бяха във връзка смяната в позицията на България по повод участието на страната в Европейски Съюз. Дотогава тя беше кристално ясна и засвидетелствана в Договора за другарство, добросъседство и съдействие, признат с единогласие от българския парламент на 27.07.2017 година и в Рамковата позиция на Народното събрание от 09.10.2019 година. Правителството на Кирил Петков и парламентарното болшинство от Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи се отхвърли от одобрената българска външнополитическа линия и одобри тезата, че България не би трябвало да е спънка пред Македония, че би трябвало да загърби предишното в името на общоевропейското ни бъдеще.

Това декларира в позиция заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов.

Той е безапелационен, че в този момент берем плодовете на тази другояче комфортна и сервилна политика към европейските ни сътрудници, само че всъщност антинационална и антибългарска. „ Пропукването “ в отстояваната позиция е употребена ловко от политическите фактори в РСМ. Българските управляващи бездействаха при похищенията и побоищата над наши сънародници и техните клубове. Оставиха без следствие оповестяването отвън закона и закриването на българските организации в РСМ. Да не приказваме за речта на омразата към всичко българско, която в Скопие е всекидневие.

През последните дни сме очевидци на ескалация от нови провокативни изявления на македонски политици. Президентът Пендаровски съобщи в тирада, че , което „ с десетилетия е измъчвано, най-малко 70-80 години, минали са през страшни мъчения и голготи… “. Не остана по-назад водачът на най-голямата опозиционна партия Християн Мицкоски. „ Такава, каквато е, конституцията на Северна Македония подсигурява правата на всички етнически общности в страната, в това число на няколкостотин жители, които са част от българската общественост, само че за жалост хиляди, бих споделил десетки хиляди македонски жители (в България) даже не могат да записват неправителствена организация “, съобщи Мицкоски и прикани европейските водачи да изпратят България „ да пие кафе “, когато се взема решение въпросът за еврочленството на районен съд Македония, изброява Богданов.

Призоваваме българските управляващи – Министерски съвет и Външно министерство (те въпреки и в оставка имат своите отговорности към българските жители и държавните интереси) да реагират уместно. Според нас от Вътрешна македонска революционна организация дежурните пояснения, давани от нашите политици, че това са предизборни изявления и надали не не би трябвало да им се обръща внимание, е тичане от отговорност и демонстрация на уязвимост, която ще задълбочава проблемите със прилежащата страна. Вярно, че в РСМ предстоят парламентарни и президентски избори, само че тези изявления и прояви са перманентни, а освен предизборни. Откровената примирителност на българската страна в връзките с РСМ единствено в името на геополитически цели, а не в полза на нашите сънародници и достолепието на България, даде мощен подтик на македонизма. Той е в нахлуване и неналичието на мощна власт в страната и респективно мощна външна политика ще предизвиква още повече антибългарските дейности в районен съд Македония, моли заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и продължава:

Напротив, България е длъжна да каже истината на Европа и света и да сложи няколко въпроса.

Готов ли е Европейски Съюз да одобри страна, която не съблюдава междудържавните контракти?

Македония едностранно денонсира Договора за другарство и добросъседство, като блокира работата на взаимната историческа комисия. При това с политически, а не с научни причини. Отказа се от реализирани към този момент резултати.

Готов ли е Европейски Съюз да одобри страна, която не съблюдава правата на малцинствата и употребява език на омразата?

Определението за българите като „ татари “ и „ фашисти “ е най-малкият проблем. По-страшни са образците с десетки хора, преследвани, уволнявани от работа, пребивани от безотговорни фактори, единствено поради изразената си българска принадлежност.

Готов ли е Европейски Съюз да одобри нереформирана страна, която към момента изповядва тезите на Коминтерна за народностите и историята?

Редно е на този въпрос европейците да дадат еднопосочен отговор. Иначе общият ни европейски дом ще замязва от ден на ден на Съветския съюз. Каква мислите ще е работата на македонските „ политичари “ в европейските институции? Съдейки от досегашните способи, задачата ще е да „ водят война “ против всичко българско, да основават спорове със съседите си и Балканите да не престават да бъдат зона на неустойчивост, безапелационен е Красимир Богданов.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР