Преди 2 години активистите на София прайд започнаха своята публична

...
Преди 2 години активистите на София прайд започнаха своята публична
Коментари Харесай

Гешев брани Милена Славова от ЛГБТ

" Преди 2 години деятелите на София прайд започнаха своята обществена и правосъдна веднета против певицата Milena Slavova.

Причината - тя си разреши да се опълчи на поругаването на българския байрак от участници на София прайд. Заради позицията си тя беше подложена на систематичен тормоз от хора, които другояче претендират за приемливост. "

Това написа във фейсбук статус бившият основен прокурор (и въобще прокрор) Иван Гешев.

Клуб Z през вчерашния ден описа за сагата на Милена, която на следващия ден има дело във Върховен административен съд.

Делото най-общо е за следното: откакто ЛГБТ деятели подават тъжба против певицата в Комисията за отбрана от дискриминация, тя отхвърли да й наложи санкция. Аргументът - че посредством фейсбук и едно посещение в Нова тв Славова не е обидила гей хората, а е изразявала правото си на свободно мнение.

После подателите на сигнала нападат отхвърли на КЗД пред Административния съд - София град. В края на 2022 година той анулира отхвърли и връща случая на антидискриминационната комисия за ново изговаряне. 

Сега Милена и КЗД нападат пред Върховен административен съд точно въпросния акт на долната инстанция - с който тя е отменила отхвърли на Комисията да санкции Милена.

С думите " да се опълчи на поругаването на българския байрак " Иван Гешев евентуално засяга обяснението на самата Милена - че е написала думата " извратеняци ", откакто видяла фрагменти от прайда, на които някой си бил пъхнал българското знаме... откъм гърба.

Тъй като по мотива има съществени публични безредици (включително и събиране на рокери), Гешев, който даде поръчка, че ще става политик, продължава:

" Утре делото ѝ ще се гледа във Върховния административен съд.

Сега е моментът да подкрепим Милена. Тя има потребност от нас. Нека се опълчим на културата на отменяне и " правото " на малко на брой да я постановат по свое убеждение.

Да защитим Милена, тъй като тя е една от нас! "



Не излиза наяве от кого тъкмо ще " пазят " Милена, защото във въпросното дело тя е касаторът - тя желае нещо от съда. Факт, който Гешев би трбявало като правист да схваща.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР