Преди 2 дни първият специален влак между Китай и Европа,

...
Преди 2 дни първият специален влак между Китай и Европа,
Коментари Харесай

Външната търговия на Китай е „активна и с добра тенденция“

Преди 2 дни първият специфичен трен сред Китай и Европа, претрупан с експонати за 6-ото интернационално ревю за импорт в Китай, дойде в Шанхай. Влакът е тръгнал от Дуисбург, Германия, пренасящ общо 70 контейнера и товар на стойност над 16 милиона евро. Това демонстрира огромните упования към тазгодишното издание на Международното ревю за импорт, което ще даде нов подтик за развиването на китайската външна търговия.

Всъщност през първите три тримесечия на тази година, в изискванията на комплицирана и тежка външна среда и голям брой вътрешни компликации и провокации, китайската външна търговия поддържа непоклатимост и позитивна наклонност на развиване. Официалните данни, оповестени на 13 октомври, демонстрират, че общата стойност на китайския импорт и експорт през първите три тримесечия е достигнала 30,8 трилиона юана, като темпът на напредък на годишна база е съвсем неизменен. Експерти обявиха, че през последните месеци има доста явни признаци за усъвършенстване на външната търговия на Китай, като комерсиалната конструкция също е усъвършенствана.

От началото на тази година възобновяване на международната стопанска система е едва, а развиването на международната търговия е подложено на напън от доста разнообразни страни. На този декор не е елементарно да се реализира позитивен външнотърговски резултат. Анализирайки аргументите за това, външната търговия на Китай освен е консолидирала обичайните си преимущества, само че също по този начин продължава да демонстрира нова динамичност.

Наблюдатели показват, че огромният китайски пазар и дългогодишните промишлени преимущества са сложили основата за възстановяване на външната търговия на Китай. Вносът на Китай на годишна база се усилва в продължение на осем поредни месеца, като през първите три тримесечия кумулативното нарастване е 2,6%. Благоприятните експортни браншове като корабостроителство, секторите за строителни машини и домашен уреди в допълнение са нараснали пазарния си дял, интернационалната си конкурентоспособност и въздействието на марката.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР