Преди 2 дни изтече срокът, в който търговци можеха да

...
Преди 2 дни изтече срокът, в който търговци можеха да
Коментари Харесай

Голяма гадост с К-19 помощите за бизнеса

Преди 2 дни изтече срокът, в който търговци можеха да изискат помощ от Национална агенция за приходите - оборотен капитал. Около 8000 търговци подадоха заявление за подобен вид поддръжка и желаят към 115 млн. лева, заяви информационният шеф на приходната организация Росен Бъчваров пред Българска национална телевизия.

Около 2200 компании към този момент са утвърдени и ще получат към 20 млн. лева Става дума за 20 или 10% от оборота за 2020 година, според от типа активност, която е осъществявана при бизнесите, които са били наранени от заповедта на здравния министър - като заведения за хранене, магазини в молове и други сходни.

"Близо една трета от заявките за помощ към този момент получиха утвърждение, безусловно до сряда към 22 млн. лева ще бъдат по сметките на тези наранени бизнеси ", увери Росен Бъчваров.

Приблизително половината от кандидатствалите до дни ще получат това финансиране, от останалите една част би трябвало да уточнят някои от подадените данни, а другите или въобще нямат право на тази поддръжка, или са заявили оборот, който няма нищо общо с действителността.

"В това голям брой паралелно с бизнес, който фактически има потребност от поддръжка, има и такива, които са на правилото - в случай че мине, които явно няма да получат такава поддръжка ", акцентира представителят на Национална агенция за приходите.

Росен Бъчваров акцентира, че що се отнася до Национална агенция за приходите, хазната не е на алено, дори има 700 млн. лева повече от плануваното или с 1 милиарда и 100 млн. - по отношение на 2019 година И напомни, че "данъците не се събират, допуска се доброволното заплащане на налози, те са платими, а не събрани ".

От две седмици стартира данъчната акция, към този момент има някои, които са си платили налозите, само че те са малко.

"Хората чакат да пристигна март и авансово попълнената данъчна декларация да я погледнат и да кажат - това е правилно, и да платят налозите ", съобщи представителят на Национална агенция за приходите.

Поясни, че може да се подава декларация на хартия и по електронен път, само че това, което доста е харесало на хората предходната година, е авансово попълнената декларация, до която Национална агенция за приходите ще даде достъп през март.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР