Преди 150 години Жорж Нагелмакерс превръща една своя мечта в

...
Преди 150 години Жорж Нагелмакерс превръща една своя мечта в
Коментари Харесай

Ориент Експрес се завръща още по-луксозен

Преди 150 години Жорж Нагелмакерс трансформира една своя фантазия в действителност, като пуска първия първокласен трен Ориент Експрес.

Емблематичната влакова линия има комплицирана история. Първият маршрут е открит през 1883 година, свързвайки Париж и Истанбул (тогава Константинопол) посредством влакове и фериботи.

От този миг нататък редица оператори употребяват името Ориент Експрес, пътувайки по разнообразни направления, които пресичат Европа. В това число влиза и Nostalgie-Istanbul-Orient-Express, който работи през по-голямата част от 80-те години и включва пътешестване на дълги дистанции от Париж до Токио.

Влакът може да пътува по старите железопътни линии към този момент повече от век, само че сигурно се движи в крайник с времето.

Известната железопътна услуга, която сега се управлява от френската хотелиерска група Accor, ще претърпи огромна смяна, с цел да дебютира още по-луксозно през 2025 година

За благополучие, имаме опция да надзърнем в реновираните вагони, които оферират едно в действителност необикновено преживяване.

Историческите 17 вагона на първите влакове Ориент Експрес, които Жорж Нагелмакерс пуска в края на 1800 година, са напълно актуализирани от Максим Д`Анжак. Френският проектант е работил по редица планове за първокласни къщи през последните 20 години и внася богат опит в това ново начинание.

" Като се вмъкнах в обувките на неговите основатели, се пробвах да тълкувам още веднъж историята на този именит трен, освен с носталгия, само че и с готовност да разширя историята му, да ни придвижи на друго място ", сподели Д`Анжак в изказване, публикувано до Travel + Leisure.

Черпейки въодушевени от 20-те години на предишния век, интериорът се характеризира с богата цветова палитра, мебели от кадифе, забележителни осветителни тела и килими от плюш.

Във бар вагона се подчертава на светлината, въодушевена от стила на Втората френска империя. Там ще бъдат ситуирани и големи стъклени куполи, като респект към френския бижутер Рене Лалик.

Във вагон-ресторанта гостите се допират до класическа визия в жанр арт деко, въодушевена от самите влакове, с огледални тавани и украшения, които припомнят за гоблените на илюстраторката от XX век Сузане Лалик.

Що се отнася до спалните пространства, те са малко по-съвременни, макар че са във винтидж цветова палитра на кафявото. Там архитектът е развихрил въображението си с причудлива геометрия, която се показва в комбиниране на квадратни панели с кръгли огледала с изменяща се вероятност, които украсяват стените.

" Някои посетители ще си помислят, че влакът е издигнат през 30-те години на предишния век. Други ще видят, че това е съвременна интерпретация. Но ние обичаме да си играем с понятието време и да заличаваме границата сред минало и бъдеще ", споделя вицепрезидентът на Ориент Експрес Гийом дьо Сан Лагер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР