Преди 150 години Жорж Нагелмакерс превръща една своя мечта в

...
Преди 150 години Жорж Нагелмакерс превръща една своя мечта в
Коментари Харесай

Ориент Експрес се завръща - още по-бляскав и луксозен

Преди 150 години Жорж Нагелмакерс трансформира една своя фантазия в действителност, като пуска първия първокласен трен Ориент Експрес.

Емблематичната влакова линия има комплицирана история. Първият маршрут е открит през 1883 година, свързвайки Париж и Истанбул (тогава Константинопол) посредством влакове и фериботи.

От този миг нататък редица оператори употребяват името Ориент Експрес, пътувайки по разнообразни направления, които пресичат Европа. В това число влиза и Nostalgie-Istanbul-Orient-Express, който работи през по-голямата част от 80-те години и включва пътешестване на дълги дистанции от Париж до Токио.

Влакът може да пътува по старите железопътни линии към този момент повече от век, само че сигурно се движи в крайник с времето.

Известната железопътна услуга, която сега се управлява от френската хотелиерска група Accor, ще претърпи огромна смяна, с цел да дебютира още по-луксозно през 2025 година

За благополучие, имаме опция да надзърнем в реновираните вагони, които оферират едно в действителност необикновено преживяване.

Историческите 17 вагона на първите влакове Ориент Експрес, които Жорж Нагелмакерс пуска в края на 1800 година, са напълно актуализирани от Максим Д`Анжак. Френският проектант е работил по редица планове за първокласни къщи през последните 20 години и внася богат опит в това ново начинание.

" Като се вмъкнах в обувките на неговите основатели, се пробвах да тълкувам още веднъж историята на този именит трен, освен с носталгия, само че и с готовност да разширя историята му, да ни придвижи на друго място ", сподели Д`Анжак в изказване, публикувано до Travel + Leisure.

Черпейки въодушевени от 20-те години на предишния век, интериорът се характеризира с богата цветова палитра, мебели от кадифе, забележителни осветителни тела и килими от плюш.

Във бар вагона се подчертава на светлината, въодушевена от стила на Втората френска империя. Там ще бъде ситуиран огромен стъклен плот, като респект към френския бижутер Рене Лалик.

Във вагон-ресторанта гостите се допират до класическа визия в жанр арт деко, въодушевена от самите влакове, с огледални тавани и украшения, които припомнят за гоблените на илюстраторката от XX век Сузане Лалик.
 Orient Express La Dolce Vita, Ориент експрес и новото пътешестване, което оферират първокласните влакове
Как ще наподобява новият Ориент експрес

Пътуване през сладкия живот на Италия

Що се отнася до спалните пространства, те са малко по-съвременни, макар че са във винтидж цветова палитра на кафявото. Там архитектът е развихрил въображението си с причудлива геометрия, която се показва в квадратни панели с кръгли огледала с изменяща се вероятност, които украсяват стените.

" Някои посетители ще си помислят, че влакът е издигнат през 30-те години на предишния век. Други ще видят, че това е съвременна интерпретация, само че ние обичаме да си играем с понятието време и да заличаваме границата сред минало и бъдеще ", споделя вицепрезидентът на Ориент Експрес Гийом дьо Сан Лагер.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР