Преди 15 години една южнокорейка успя да придобие медийна слава

...
Преди 15 години една южнокорейка успя да придобие медийна слава
Коментари Харесай

Жената, която взе шофьорска книжка след 960 опита

Преди 15 години една южнокорейка съумя да придобие медийна популярност с обстоятелството, че харчи към 12 500 евро, с цел да получи шофьорска брошура. Причината да влага толкоз огромна сума идва от обстоятелството, че съумява да се снабди с разрешителното си едвам на 960-ия си опит. 
 Умоджа - кенийското село, неразрешено за мъже
Селото, неразрешено за мъже

Една трогателна история от Африка

В последните дни историята на Ча Са-Суун е наново споделена в Reddit, където продължава да притегля вниманието. Ча Са-Суун прави първия си опит на писмения изпит през април 2005 година, само че за жалост той не е сполучлив. Въпреки това, южнокорейката не стопира дотук, продължава да се явява още веднъж и още веднъж, с цел да го издържи. И по този начин всеки ден, пет дни в седмицата в продължение на три години.

След това тя понижава броя единствено до два пъти седмично, до момента в който най-сетне въпреки всичко съумява да се оправи с листовките при 860-ия си опит. За нейно страдание обаче това не е последното предизвикателство за по този начин мечтаната шофьорска брошура. След писмения, следва практическия тест, който също се оказва не доста елементарен за дамата.

Ча Са-Суун се явява на кормуването цели 10 пъти, с което общият брой на шофьорските изпити доближи 960 - включително влизат и листовките. Разходите за това са към 12 500 евро. Ча Са-Суун  е твърдо решена да има брошура, защото ѝ се налага да кара, поради бизнеса, който развива с продажба на зеленчуци. Инструкторът на южнокорейката не крие, че когато тя най-сетне взима брошура, той изпитва огромно облекчение.

" Когато тя най-сетне получи книжката си, всички излязохме да приветстваме и я прегърнахме, подарявайки й цветя. Чувствах, че голямо задължение пада от плещите ми. Нямахме смелостта да й кажем да се откаже, тъй като тя непрекъснато се появяваше ", споделя инструкторът от училището за шофиране Jeonbuk.

Историята на Ча Са-Сун я прави известна, само че не толкоз поради многото ѝ провали, колкото поради нейната голямата непримиримост. Заради напъните си, южнокорейският авто производител Hyundai даже я награждава с чисто нов автомобил на стойност 13 000 евро, напомнят от Daily Mail. 
 Това Фридман - 85-годишната жена, която приказва за дните си в Аушвиц с милиони хора в TikTok
Бабата, която споделя за дните си в Аушвиц пред милиони хора

Из тежките мемоари за Холокоста на една стара еврейка

Нейната история неотдавна се появи още веднъж в Reddit, подтиквайки хората да споделят мислите си за достолепията й по сложния път към постигането на шофьорска брошура. Разбира се, мненията са много разнородни - от гневни бранители, които се възхищават на упоритостта ѝ, до такива, които я упрекват, че е изгубила скъпо време на толкоз доста хора, ангажирани в процеса. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР