Преди 12 месеца Левски беше най-актуалният и обичан отбор в

...
Преди 12 месеца Левски беше най-актуалният и обичан отбор в
Коментари Харесай

Можеше да бъде и по-лошо

Преди 12 месеца Левски беше най-актуалният и обичан тим в България. В клуба цареше обединяване, гарнирано с извънреден апетит за триумфи. Благодарение на Станимир Стоилов, левскарите дочакаха и бленуваната Купа на България, освен това с успех над безконечния противник ЦСКА.

Година по-късно от " оня Левски " няма и диря. Направи се по този начин нежеланата крачка обратно. За упоритости е мъчно да приказваме, по-скоро мъждука някаква бегла вяра за попадане в евротурнирите. Забелязахте ли, че нито Наско Сираков, нито Боримиров приказват за цели! Топузаков пък е сбит и по-скоро се пробва да бъде реалист.
 Хиндлиян: Лицемерие, неистини, пренебрежителност - Сираков, това си ти!
Хиндлиян: Лицемерие, неистини, пренебрежителност - Сираков, това си ти!

" Предписа " му ксанаск

С сходен жанр плахи упования Левски влиза в плейофите от Топ 6. Така видяно, четвъртото място ще бъде задоволително за следващ бараж. Но имат ли " сините " класата да завоюват своето мини състезание, което ще си подреден с Локо (Пд) и Черно море?
 Снимка 614534
Източник:

Честно казано, чаках надалеч по-голям спад в представянето на отбора под управлението на Топузаков. Към този миг даже бих споделил, че съм прелестно сюрпризиран от метода му на работа в първия отбор. Личи си, че именитият капитан е натрупал нужния опит през годините. Изглежда прагматик и не подхваща нещо, което да попречва отборната линия на развиване.

Под негово напътствие Левски продължи да е този отбор, който желае да господства в дадена среща. Защитата продължава да бъде извънредно постоянна. В отбранителния вал даже се вижда израстването на двама футболисти. Първият от тях е Жереми Петрис. Безспорно изобретение на Станимир Стоилов, което държи високо равнището и при Топузаков. Самият национал на Мартиника като че ли усеща, че играта му върви и не стопира да бъде задоволително деен в двете етапи. " Гладен " е за доказване, а това се видя и в последния конфликт с Локомотив (Пд), където с изключение на най-фаулираният състезател на терена, беше и мотиваторът за своя отбор.
 Войнов: Левски няма да се съобщи до последния мач
Войнов: Левски няма да се съобщи до последния мач

" Отборът играе по същия метод, както при Стоилов "

Контузията на Хосе Кордоба даде опция за повечко игрови минути на Келиан ван дер Каап. Нидерландецът позагуби доверието на Стоилов, а неговата " слабост " несъмнено бяха непредизвиканите му самостоятелни неточности като финален в защита. Такива не видяхме при последните негови появи на футболното игрище. Прецизни са и дейностите му при единоборствата за първа топка. Няма да се учудя, в случай че към Келиан се гради защитата на Левски през идващия сезон, в случай че се стигне до продажба на главните титуляри Сонко Сундберг и Хосе Кордоба.
 Снимка 589810
Източник:

В средата на терена блестящо се вижда какъв брой значими са Анди Краев и Филип Кръстев. Тандемът от груба мощ и изящна техника несъмнено откроява Левски при сраженията в центъра на терена. Стабилна алтернатива наподобява и Асен Чандъров, който е на положително равнище и като титуляр, и като запаса.
 Баждеков: Мечтата ми е Левски да има нов стадион
Баждеков: Мечтата ми е Левски да има нов стадион

Ето какво още сподели той

НО...стигаме пред главния проблем за Левски и Топузаков. Специалистът, сходно на своя предходник, наподобява си няма никаква концепция по какъв начин да освежи головата успеваемост на вековниците. " Сините " надиграват своите съперници в най-малко 70% от игровото време, само че от време на време от това няма никакъв смисъл. Пропуските, без значение дали от игрова обстановка, или дузпи, безусловно провалиха сезона на клуба. Хайде, не първенци, само че най-малко второ или трето място в крайното класиране изглеждаше резонно.

Топузаков е напълно подвластен от това в какво въодушевление ще бъде " синьото " бразилско трио. Уелтън си е дрибльор от висока класа, само че стигне ли до вратата.... Роналдо е по-тих и редува мощни със слаби мачове, най-малко от време на време и бележи... Рикардиньо към този момент е тайнственост. За наслада, на " Герена " не трябваше да го чакат половин година като Билал Бари, с цел да се откри с дебютен гол, само че даже и с няколко попадения на сметката, персонално аз не мога да бъда уверен изцяло в неговите качества. Личи си, че той е от тези футболисти, които разчитат на това да бъдат съобразителни в наказателното поле. Извинявайте за сравнението, само че малко вид " Пипо Индзаги ". Към момента е вкарвал с коляно, бедро, глава и един главен мъжки признак против Хебър. Не се нагърбва обаче с лидерските функционалности и по-скоро се отваря пропаст пред него и подпомагащия го №10. За този Левски най-хубавият вид за нападател е хибрид сред работоспособността на Бари и головия усет на Рикардиньо, уви обаче...
 Снимка 617334
Източник:

Разковничето за Левски ще бъде съботното посещение в Бистрица. В него " сините " би трябвало да потвърдят, че умеят да печелят значими свои гостувания. ФК ЦСКА 1948 ще насочи нужния отпор във всички зони по терена, поради което Топузаков ще би трябвало да направи оптималната тактичност за неутрализирането на " алените ". Самият той добре знае, че единствено резултатите ще покачат очакванията му за непрекъснат контракт.

Топчо завари и положително, и неприятно завещание, което несъмнено го вкарва в деликатна обстановка. Време за толеранс към този момент няма. Левски би трябвало да печели, без значение по какъв метод. Вариантът без евротурнири не наподобява по никакъв начин прелестен, а виновниците за възможен неуспех ще се сочат взаимно с пръст. Накрая, както постоянно, в жертва ще падне треньорът, а и очакванията на почитателите за един заслужен на всички равнища Левски.

А влизането в нов обаян кръг подсигурява най-малко още десетилетие на " сини " страдания! Ето тогава към този момент ще бъде неприятно...
 Левски желае за треньор легенда на Атлетико (Мадрид)
Левски желае за треньор легенда на Атлетико (Мадрид)

Ето кой е той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР