Преди 115 години първостроителите на съвременна България ни дадоха един

...
Преди 115 години първостроителите на съвременна България ни дадоха един
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка върху тях

" Преди 115 години първостроителите на модерна България ни дадоха един превъзходен образец за единение, за това какво значи национална идея и по какъв начин я постигаш. Това е образец и модел, който не увяхва с времето и не остарява. Той би трябвало да е образец и модел и за всички нас ”, съобщи пред публицисти вицепрезидентът.

" За мен този празник е подсилване и развиване на българската държавност, която, за жалост, се върша опити да бъде ерозирана ”, сподели още тя.

По отношение на духовниците, които са били експулсирани от България, Йотова сподели, че в случай че службите за сигурност имат задоволително сигнали и доказателства, те са в правото си да го създадат.

Относно КПКОНПИ, Йотова съобщи, че желае да изчака с оценката.

Вчера Народното събрание одобри дефинитивно на второ четене законопроекта за противопоставяне на корупцията. С него съществуващата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две. 

„ Слушах доста специалисти, доста от тях се тревожат от обстоятелството, че се основава още един или идващ орган, до каква степен и по какъв начин той ще се кореспондира с другите в страната, каква част ще откри този закон в общата правосъдна промяна, която е рекламация и за сформиране на днешното държавно управление, това следва да забележим през идващите месеци ”, сподели Йотова. 

„ Недоверие в службите изричат хора, които, явно, желаят да сложат ръка на тях и за първи път в най-новата ни история да има доста сериозен политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Аз съм сигурна, че президента Радев няма да допусне това ”, сподели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР