Преди 110 години на днешната дата издъхва Марк Твен, един

...
Преди 110 години на днешната дата издъхва Марк Твен, един
Коментари Харесай

110 години от смъртта на Марк Твен

Преди 110 години на днешната дата издъхва Марк Твен, един от най-великите американски писатели. Това се случва ден откакто Халеевата комет е в най-близката си точка до Земята през 1910 година. Марк Твен предсказва гибелта си година по-рано: “Дойдох с Халеевата комета през 1835 година Следващата година тя идва още веднъж и чакам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото отчаяние в живота ми, в случай че не си отида с Халеевата комета. Всевишният без подозрение е споделил: „ Ето две необясними явления; пристигнаха дружно, би трябвало и да си отидат дружно.”
Гост от друга вселена: НАСА пусна фотоси на кометата 2I/Borisov (СНИМКИ) Това е едвам вторият обект, за който знаем сигурно, че идва от друга вселена, а не от Млечния път Какъв е произходът на кометата 2I/Borisov, прелетяла около Земята Тя идва от друга слънчева система
Големият публицист е роден на 30 ноември 1835 година с името Самюъл Лангхорн Клемънс. Той остава без татко когато е единствено на 11 години и му се постанова да напусне учебно заведение и да работи. През деня Самюъл работи в печатница, а вечер чете и се учи в библиотеката. Шест години откакто стартира работа в печатницата на локалния вестник, написа и първите си публикации за него.

Снимка: Getty Images

Една от първите и най-любими работи на Самюъл е да ръководи комерсиално корабче по Мисисипи. Именно тогава избира и псевдонима си. Терминът “марк твен” значи втората чертичка на пръчката за премерване на дълбочината на реката и демонстрира, че водата е задоволително бездънен за корабоплаване.

С името Марк Твен той стартира да подписва публикациите си, откакто се връща към публицистиката след гражданската война в Съединени американски щати.

Снимка: Getty Images

Двете най-известни творби на Марк Твен са “Приключенията на Том Сойер” и продължението “Приключенията на Хъкълбер Хин”. Те постоянно са посочени като първите велики книги в американската литература.

На уеб страницата LadyZone.bg може дапрочетете повече за писателя Марк Твен:
110 години от гибелта на Марк Твен, който пристигна и си отиде с Халеевата комета Марк Твен постоянно е апетитен бащата на американската литература
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР