Преди 11 години в надпреварата за АЕЦ Белене участваха 8-9

...
Преди 11 години в надпреварата за АЕЦ Белене участваха 8-9
Коментари Харесай

Проф. Георги Касчиев: Не смятам, че ще стигне до реализиране на проекта АЕЦ Белене

Преди 11 години в конкуренцията за АЕЦ " Белене " участваха 8-9 известни енергийни компании от Европа. Тогава на мой сериозен разбор НЕК съобщи, че съществуването на толкоз доста компании приказва добре за план. Ако следваме логиката на НЕК през днешния ден нито една от тези компании не взе участие, което демонстрира, че планът нито е печеливш, нито перспективен. Това сподели проф. Георги Касчиев, специалист по сигурност на атомните централи.
Припомняме, че през днешния ден, 19 август, изтича срокът за кандидатстване на стратегически вложител - за заявяване на предпочитание. След това страната би трябвало да направи лист с желани претенденти и да изиска от тях обвързващи предложения.
Касчиев обърна внимание на обстоятелството, че измежду претендентите за АЕЦ " Белене " няма нито европейски, нито частни компании, а " няма ли частен бизнес, би трябвало да сте сигурни, че планът не е перспективен. "
" Вероятно ще вземат участие единствено държавни компании от Русия и Китай, които преглеждат плана като геополитически ", сподели още специалистът в изявление за bTV и добави, че това не се утвърждава от Европейската комисия.
" Нищо чудно да се обединят Русия и Китай, да употребяват обстановката да извиват ръце и да получат обилни отстъпки ", предвижда още Касчиев.
Той добави, че баластрената възглавница, която защищава оборудването от земетресение, е компрометирана и този факт се прикрива от управляващите.
Експертът разяснява и случая с съветската ракета в Архангелск. Той обърна внимание, че това е план на " същата корпорация " Росатом ", за която Теменужка Петкова приказва с едно поклонение. " Росатом " работи и с военни планове и това е един подобен абсурд, че те създават оръжие, предопределено против НАТО и нас, а ние се прекланяме и ги каним да завоюват АЕЦ " Белене ". По думите му в Архангелск може да се приказва за следващата нуклеарна повреда.
Припомняме, че единствено за един месец в VI блок на АЕЦ " Козлодуй " настъпиха две изключителни събития, които доведоха до понижаване на мощността надлежно на 40% и 30%, и изключване на блока от енергийната система на страната. Какво тъкмо се случи може да видите в публикацията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР