Преди 100 години жените не са имали право да гласуват

...
Преди 100 години жените не са имали право да гласуват
Коментари Харесай

Захариева честити женския празник и отчете: България е лидер в ЕС по процент жени в науката

Преди 100 години дамите не са имали право да гласоподават на избори, през днешния ден 40% от заемащите постове в българското държавно управление са дами, във Facebook във връзка днешния Международен ден на дамата.
Едва през 1901 година българските университети стартират да одобряват дами. 2020 година дамите са съставлявали близо 54% от всички студенти в България. Над 85% от всички фрагменти в системата на образованието са дами, а България е водач в Европейски Съюз по % дами в науката – 52% и IT бранша – 28%.
 Юлия Ал-Хаким: Жените у нас изнесоха прехода на гърба си Юлия Ал-Хаким: Жените у нас изнесоха прехода на гърба си
" В България дамите не остаряват добре, това е истината и някой би трябвало да го каже. Вместо да стават по-уверени с годините, по-хармонични...
Днес дамите са по-свободни и по-уважавани в обществото, в сравнение с преди 1 век. Въпреки това, има още доста какво да се направи, с цел да реализираме цялостна равнопоставеност сред двата пола. По данни на Организация на обединените нации, едвам 50% от дамите, които са в работоспособна възраст в международен мащаб са на пазара на труда и работят.
Правото на избор, достойното възнаграждение, поддръжката за майките и взаимното почитание сред мъжете и дамите са в основата на едно заслужено общество.
Честит 8-ми март на всички дами в България и по света!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР