Преди 10-ина дни Tesla обеща през 2019 г. да покрие

...
Преди 10-ина дни Tesla обеща през 2019 г. да покрие
Коментари Харесай

Tesla прави зарядни станции на Балканите, но пренебрегва България

Преди 10-ина дни Tesla даде обещание през 2019 година да покрие цяла Европа със своите супербързи зарядни станции, които да се простират " от Ирландия до Киев (Украйна), от Норвегия до Турция ".

Експанзията на компанията на Мъск е ориентирана основно към Централна и Западна Европа, където към този момент има десетки сходни уреди, само че обгръща и Балканите.

В множеството от страните от района ще бъдат построени по няколко супербързи зарядни станции на Tesla, които ще обслужват огромни градове и съществени пътни артерии.

 Tesla покрива цяла Европа със супербързи зарядни станции през 2019 година
Tesla покрива цяла Европа със супербързи зарядни станции през 2019 година

Те ще се простират " от Ирландия до Киев и от Норвегия до Турция "

България обаче е съществено подценена, като единственото зарядно оборудване на компанията на Мъск у нас ще бъде в Пловдив.

Съседните страни са много по-облагодетелствани в това отношение - в Румъния и Сърбия ще има по 3 зарядни устройства на Tesla, в Гърция ще бъдат 5, а в Хърватия цели 8 (7 от които към този момент работят). Дори в дребната Словения има 3 зарядни станции на американската компания.

Наличието на една-единствена зарядна станция на Tesla изравнява страната ни с страни като Македония и Босна и Херцеговина, които са доста по-малки пазари като население и Брутният вътрешен продукт. Все отново по този индикатор изпреварваме Черна гора, Албания и Косово, където към този момент не се възнамерява нито едно зарядно устойство на американската компания.

 Единствената зарядна станция на Tesla у нас ще бъде в Пловдив
Източник:

Единствената зарядна станция на Tesla у нас ще бъде в Пловдив

Изборът на Пловдив е логически, защото около него с изключение на Автомагистрала " Тракия " минава и Паневропейския транспортен кулоар №IV, свързващ Централна Европа с Истанбул. Край града минава засилен вътрешен и интернационален трафик и мястото на зарядната станция е изцяло целесъобразно.

За зарядното устройство в Града по тепетата се приказва от повече повече от година и половина, само че без да има изключително развиване по въпроса.

Изненадваща е неналичието на зарядна станция на Tesla в София - неоспорим стопански център на страната,по чиито улици постоянно се виждат коли на компанията на Мъск. През българската столица минават и 2 огромни транспортни коридора: №IV и №X.В столицата на Сърбия Белград, откъдето също минават 2 огромни транспортни коридора, ще има зарядна станция на Tesla.

 Tesla възнамерява първа зарядна станция в България. Ето къде ще бъде тя
Tesla възнамерява първа зарядна станция в България. Ето къде ще бъде тя

Компанията стъпва на Балканския полуостров

Броят на колите на американската марка евентуално също има въздействие върху изчезналата й инфраструктура у нас. В България сега има 70 електрическия автомобил Tesla, 10 от които са регистрирани в последните 12 месеца, съгласно формалните данни на Министерство на вътрешните работи.

Tesla няма публично посланичество освен у нас, само че и изобщо на Балканите. Най-близкият й магазин е в Истанбул , а най-близките й (работещи) зарядни станции - в Хърватия.

Най-близките бъдещи зарядни станции до България са в Одрин, Букурещ и Яловик извор в Сърбия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР