Преди 10 години ни напусна Дими Паница (1930 – 2011),

...
Преди 10 години ни напусна Дими Паница (1930 – 2011),
Коментари Харесай

Преди 10 години ни напусна Дими Паница 


Преди 10 години ни напусна Дими Паница (1930 – 2011), създател и ръководител на Фондация " Свободна и демократична България ".

Син на финансиста Евстати Сава Паница и Мария Ябланска, той е 18-годишен е, когато напуща страната дружно с родителите си, след установяването на комунистическия режим в България.

Голяма част от живота му минава в Съединените щати, където четиридесет и две години работи в издателство Reader’s Digest. В средата на 60-те той оглавява Европейският публицистичен офис на списанието, отговарящ за изявленията от Европа, Близкия Изток и Африка. Той се пенсионира през 1994 година от списанието, където последно е заемал поста заместник-главен редактор.

През 1991 година господин Паница и брачната половинка му Ивон основават фондация " Свободна и демократична България " в София, чиято цел е да способства за демократизацията на българското общество.

Дими Паница е член на Международния институт за стратегически проучвания (Лондон), Англоамериканската прес асоциация (Париж), френската фондация " Бъдеще”, Института за пазарна стопанска система в София, както и на Института за народна власт в Източна Европа (Вашингтон). Той е създател и ръководител на Junior Achievement в България, член на съвещателния съвет за годишната премия за Граждански героизъм в Ню Йорк, член е на настоятелството на Фондация за младежите на Балканите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР