Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, след като

...
Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, след като
Коментари Харесай

Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности

Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, откакто обра инкасо автомобила, с който превозваше милион и половина лв. на клиент. Енев избра да се съобщи и да не върне парите от обира. Тази седмица той към този момент е на независимост и още веднъж е измежду най-издирваните хора в страната. Този път - от публицистите.

През юни 2012 година 43-годишният някогашен инкасо чиновник и боен с задача в Афганистан обра инкасо автомобила, който охраняваше. Тогава той изпрати сътрудника си за дюнер и избяга с колата и над милион и половина лв., като остави 17 000 евро за сътрудника си по промяна.

Няколко дни по-късно Енев се съобщи самичък и философски отхвърли да изясни къде са изчезналите пари. Майка му върна оставените й преди този момент 25 000 евро.

Преди обира Енев имал банков заем за погасяване. През 2014 година пловдивският апелативен съд го осъди на 12 години затвор, а присъдата беше доказана от Върховния касационен съд. След 9 години и 9 месеца в пловдивския затвор Георги Енев е към този момент на независимост.

В Манолско Конаре -  селото, където е отгледан като дете - никой не желае през днешния ден да чува за Жоро Милионера. От околните му там е останала единствено вуйна му:

" Нямаме връзка с него. Не желая неприятности ", споделя Василка Юрукова, вуйна на Георги Енев и прибавя, че той не се е появявал в селото.  

Материалното състояние на околните му не се е трансформирало през последните 10 години. Майката на Георги Енев живее в остарял панелен блок в пловдивския квартал " Кючук Париж “. Новост е видеокамерата за наблюдаване над външната врата. Никой не дава отговор на позвъняванията ни.

Съседите в Пловдив са по-разговорливи. Някои към този момент са срещали Георги Енев на независимост и даже са говорили с него и споделят, че изглеждал възпитано.

Пред съда Енев призна виновността си, само че не върна парите. От откраднатите милион и половина са възобновени едвам 80 000 лв.. Преди 5 години инкасо компанията прекрати активността си в България. Енев излежа цялата си присъда, като с работа понижи близо 2 години и 3 месеца. Адвокатът му отхвърли коментар и съобщи, че клиентът му не желае да се среща с публицисти, написа " БТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР