Преди 10 години Башар Акула бяга от войната в Сирия

...
Преди 10 години Башар Акула бяга от войната в Сирия
Коментари Харесай

Сириец: Там живот няма, само Господ знае как живеят!

Преди 10 години Башар Акула бяга от войната в Сирия и намира дом в България

Поглед към Алепо, само че от България. За околните си в Сирия и за живота по време на война и след опостушително заметресение споделя един сирийски жител, намерил леговище в България.

Преди 10 години Башар Акула бяга от войната в Сирия дружно със фамилията си и намира дом в България. В София той има личен бръснарски салон, където работи дружно със сина си. Част от околните му обаче към момента са там, споделя в ефира на.

„ Там живот няма и сега е доста мъчно, доста неприятно. И се тормозя - какво става в този момент в Сирия, какво се случва в този момент със фамилията ми, приятелите, комшиите. Живял съм покрай Дамаск. Там има един блок, който преди 3 - 4 дни падна “, разяснява Башар Акула,

Леля му и братовчед му към момента са в Алепо, един от най-засегнатите градове, както от войната, по този начин и от земетресението.

„ Тя в този момент живее единствено с нейния наследник, на 90% към този момент е на улицата. Отива или в парк, или в учебно заведение, или в черква, или в джамия. Много хора в този момент там са по този начин. Преди 10 дни доста хора излязоха на открито – или тъй като блокът им е паднал, или ще падне. Много хора ги е боязън. Животът там е доста сложен, тъй като на 24 часа може да имат 1 час ток, 23 часа да няма. В единия час, в който има ток, той идва и стопира. Ако имаш ледник - може да изгори, в случай че имаш тв приемник - също. В Сирия няма живот, в действителност няма “, споделя още Башар.

С горест той следи информацията за вредите и жертвите след земетресението и благодари, че България въпреки всичко оказва помощ на родната му Сирия.

„ Много съм удовлетворен. България доста оказва помощ. Ходих в сирийското посолство, където има доста неща - храна, облекла, памперси. Знам, че е доста по-тежко в Турция и доста страни ѝ помогнаха, на Сирия обаче – единствено три или четири страни спомагат. Няма кой да им помогне, единствено Господ оказва помощ, единствено Господ знае по какъв начин живеят “, споделя още Башар.

Дори след опустошението за него остава най-голямото благополучие - че е съумял да чуе гласа на околните си, които да му кажат, че са добре.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР